lørdag, juni 22, 2024

Semifinalister for innovationskonkurrencen Tag Fat fundet i Rebild Kommune

De lokale virksomheder Nutrax, Xergi og Business Park Nord er gået videre i Tag Fat, den regionale konkurrence om virksomheders innovation. For Tag Fat går innovation ud på at gøre idéer til løsninger og løsninger til god forretning, som de tre semifinalister alle er gode eksempler på.

Tag Fat er en regional konkurrence om innovation, hvor virksomheder fra Region Nordjyllands 11 kommuner kan indstilles til at “kæmpe om” titlen som kommunal mester og nordjysk mester i innovation igennem Tag Fat-kampagnen. Gennem nomineringer og tilmeldinger har flere virksomheder taget konkurrencen op her i Rebild Kommune. Forrige vindere i Rebild Kommune har bl.a. været Comwell Sport Rebild Bakker og Liftup ApS.
I hver af de nordjyske kommuner skal der ud af alle de deltagende virksomheder findes tre semifinalister, hvoraf én virksomhed kåres som kommunal innovationsmester. Den kommunale vinder går videre i konkurrencen om at være den regionale innovationsmester i Nordjylland, som bliver kåret i maj 2016.
Region Nordjylland, som står bag konkurrencen, kontaktede semifinalisterne i Rebild Kommune den 10. december.

 

Innovation hos Rebilds semifinalister
De tre semifinalister fra Rebild Kommune er alle forskellige fra hinanden; Nutrax er specialiserede i foder- og behandlingsprogrammer til landbruget, Xergi designer og bygger biogasanlæg, og til sidst Business Park Nord, erhvervspark og -miljø, hvor 66 virksomheder dagligt driver og udvikler deres virksomhed. Nutrax og Business Park Nord beskriver her hvordan de hver især betragter innovation set ud fra deres virksomheder.

“Der er en stadig øget fokus på velvære og sundhed inden for produktion af fødevarer, så vores medarbejdere er dagligt i kontakt med kunder, som er professionelle landmænd. For at være innovativ har vi meget fokus på faktiske og objektive resultater, som indhentes ved regelmæssige staldbesøg samt en tæt dialog med staldpersonalet. Resultaterne sammenholdes med vore internationale leverandører og samarbejdspartnere, så der opnås størst mulig innovation,” siger Palle Mortensen, administrerende direktør hos Nutrax, som overtog stillingen efter sin far.

Erik Rauff står i spidsen for Business Park Nord, og han synes, at innovationen kommer helt naturligt i businessparken. “Alle i organisationen bliver inspireret ved at tale med de mange virksomheder i huset. Vi prøver hele tiden at lytte til kundernes ønsker og behov, og finde løsningerne i fællesskab. Det kan næsten altid blive en win-win situation når alle ideer kommer frem, og der kommer også tit ideer frem om nye produkter som vi kan arbejde videre med.”

Nu skal de tre virksomheder arbejde videre med deres innovation, og snart interviewes af Tag Fats innovationsekspert fra Aalborg Universitet, Jimmi Normann Kristiansen.
Rebild Kommunes innovationsmester bliver kåret i foråret 2016.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=JKx1zJpGL-Y[/embedyt]

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler