lørdag, juli 20, 2024

100 elever til kidsvolley i Haverslev

Fire lokale skoler stillede med 20 hold til det traditionelle volleystævne
Kast, rokér, grib! Godt, det der. Yes, kom og få en high five.
Sådan lød det gentagne gange i Haverslev Hallen fredag, hvor Haverslev -Ravnkilde Skole for fjerde gang stod som arrangør af et kidsstævne for 3. klasser fra fire lokale skoler: Haverslev Skole, Ravnkilde Skole, Sortebakkeskolen og Suldrup Skole.

Kidsvolley er et spil, hvor man tillemper reglerne, så også børn på de yngste årgange kan være med i det ellers tekniske svære spil. Baggerslag og fingerslag er afløst af kast og gribninger, hvilket giver masser af intensitet på banen, hvor det også er en regel, at alle spillere skal rokere en plads, lige så snart man har kastet bolden over nettet. Griber man ikke bolden, eller laver man på anden måde en fejl, dømmes en af spillerne ude, og det hold, som formår at tømme modstandernes banehalvdel, vinder et sæt.
–          Det er fjerde gang, vi afvikler dette stævne, som er meget populært hos eleverne fra de deltagende skoler. Og som man kan se, er der masser af gang i den, og alle kan være med i spillet. Desuden har hvert af de deltagende 20 hold fået tildelt en holdleder i skikkelse af en elev fra den lokale efterskole, HCI. Skolen stiller hvert år med en gruppe elever, der er med til at få stævnet til at fungere rigtig godt, fortæller afdelingsleder Jørn Lund, som er tovholder og praktisk arrangør af stævnet.

De enkelte klasser eller skoler kan stille med flere hold, men klasserne eller skolerne henter point til en fælles konto, så man til slut kan kåre en vinderklasse eller -skole. Undervejs har de enkelte hold fået tildelt landenavne, så der faktisk spilles en hel del landskampe denne vinterfredag i Haverslev.
De store efterskoleelever er et hit blandt eleverne fra 3. klasse, som åbenlyst ser op til deres holdledere. Efterskoleeleverne står for at dømme, skifte ud, heppe og føre point ved stævnet. Og der er nok at se til, når man skal holde styr på livlige børn, point, sætscore og meget andet. Måske skal der bindes et snørebånd, ellers der kan være brug for lidt trøst og omsorg til en elev, som er faldet og har slået sig.
–  Det er rigtig sjovt, og vi er gode, fortæller Kristian, som er fra Suldrup Skole, men denne dag stiller op for Polen.
De noget større efterskole-elever har også en sjov og lærerig dag. Hvis de havde forventet en stille dag på kontoret, er de dog blevet overraskede.
–  Det er sjovt, og det er nogle søde børn, som vi er holdledere for. Men der er godt nok meget larm, siger Anne Kathrine Vejen, inden hun iler tilbage til sit hold, som står klar på banen til endnu en kamp.
Da sidste bold er spillet og alle point talt op, står Sortebakkeskolen som vindere af den store vandrepokal. En pokal, som skolens nuværende elever i 2. klasse kan se frem til at skulle forsvare ved næste års stævne.
For det ligger allerede nu fast, at der også er stævne i kidsvolley i Haverslev i 2017.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler