tirsdag, april 23, 2024

Åbent hus på Solhverv Privatskole

DSC_3122Mandag d. 25. januar holder Solhverv Privatskole i Vebbestrup Åbent Hus for 6. – 10. klasse, hvor skolens elever og lærere viser et bredt udsnit af skolens aktiviteter for kommende elever og interessenter til skolen. Der arbejdes med forskellige værksteder på alle årgangene, så børn og voksne kan komme og se, hvordan det også er at gå i skole på privatskolen i Vebbestrup.

Arrangementet starter kl.17.00, hvor skolens nuværende elever åbner værkstederne.  Der vil der være mulighed for at besøge værksteder med madlavning, musik, science, drama og ganske almindelig undervisning.  10. klasse viser eksempler på den netop overståede projekt opgave, og eleverne fortæller om oplevelser på de to udlandsture, som 10. klasse har på deres studietursprogram.

Efter en god times arbejde holder eleverne pause, og i denne pause fortæller skoleleder Peter Hansen  om, hvordan det er at gå på Solhverv, og hvorfor man som ny elev/ forælder skal vælge Solhverv Privatskole.

Her vil der også være lejlighed til at få svar på en masse spørgsmål vedr. privatskolen i Vebbestrup.

Det er en udbredt opfattelse i området, at der ikke er ret mange ledige pladser på skolen, da skolen fastholder de forholdsvis små klassekvotienter også i de ældre årgange.

Til dette siger skoleleder Peter Hansen:

”Det er rigtigt, at vi har årgange, hvor vi er nødt til at bede folk skrive sig på ventelister, men da vi lige har åbnet for to ekstra klasser i år, er der faktisk plads på de fleste årgange.”

Solhverv er kendt for at have forholdsvis små klassekvotienter, og da det også er tilfældet i de ældste årgange på Solhverv, har udefrakommende nu mulighed for at se, hvordan man også kan arbejde i rolige og trygge omgivelser med et mindre antal elever.

Solhverv Privatskole igangsatte kørsel med sin helt egen skolebus efter juleferien, og har dermed fået mulighed for selv at hente og bringe nogen af eleverne. Andre elever kører fortsat med Nordjyllands Trafikselskab til og fra skole og endnu andre med Vebbestrup Turistfarts busser, der også fortsat kører skolebuskørsel  for Solhverv.

” Vi har nu busopsamlingssteder i bl.a. Ravnkilde, Mejlby og Haverslev. Og en af vores skolebusruter har desuden direkte forbindelse til og fra Nordjyllands Trafikselskabs busrute til og fra Nørager.”

Efter de fælles informationer og elevernes pause kører aftenens program videre med værksteder og undervisning, og det hele slutter ca kl. 19.30

Skoleleder Peter Hansen glæder sig rigtig meget til dagen. ” Det er altid dejligt at få lov til at vise vores skole frem. Begge afdelinger på Solhverv Privatskole er åbne denne aften, så der bliver rig mulighed for at se hele skolen i aktivitet. Solhverv Privatskole har det sidste års tid oplevet en stor søgning af elever udefra og har pt 290 elever på skolen, og er nu 2-sporet på alle årgange dog undtaget  4.,5 og 10.kl.

Om dette siger skoleleder Peter Hansen:” Det er helt efter hensigten, at vi kører med små årgange på nogle klassetrin. Vi har desværre tidligere måttet sige nej til en del elever på flere klassetrin, da vores klasser har været fyldte, og derfor har vi valgt at oprette flere små  klasser med trygge rammer, der giver en god indlæring, og som også giver os mulighed for at tage mod elever udefra. Det er faktisk ret træls, at skulle sige nej til familier og elever, der rigtigt gerne vil være på Solhverv” slutter skolederen, der ser frem til en spændende aften, der forhåbentlig også lokker masser af folk til Vebbestrup.

Åbent Hus 6-10 kl 25 jan 2016

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler