lørdag, juni 22, 2024

Skolebørn svinger golfkøllerne

FUF_1097I Rebild Kommune har flere børn prøvet at spille golf efter skole i skolefritidsordningen (SFO). To af kommunens skoler har nemlig slået sig sammen med Rold Skov Golfklub om at undervise børnene i den populære sport.

Den nye skolereform sætter mere bevægelse og samarbejde med andre organisationer på dagsordenen.  Derfor slog SFOerne på Bavnebakkeskolen og Karensmindeskolen i Støvring også til, da Rold Skov Golfklub tilbød at introducere SFO-børnene til golfsporten. Rebild Kommune var hurtig til at bakke op om initiativet med midler til både transport og udstyr, og så tog tyve begejstrede børn af sted fire gange i løbet af efteråret.

Ane Marie Frederiksen var som pædagog med i hele forløbet, og hun har kun godt at sige om børnenes tur på grønsværen:

Sporten var ny for børnene, men det hele var pædagogisk tilrettelagt, så tingene lige så stille blev leget ind. Så det var virkelig sjovt for børnene.

En lærerig oplevelse

Ud over at have haft en sjov og lærerig oplevelse har børnene også fået andre ting med i bagagen, forklarer Ane Marie:

– Børnene har fået øjnene op for, at der også er andre aktiviteter at kaste sig over end fodbold og håndbold. Og så skulle de på banen også selv tage ansvar, sørge for tingene og virkelig høre godt efter. Det er noget, de vokser af.

Forsøget har været så stor en succes, at samarbejdet med Rold Skov Golfklub fortsætter, så endnu flere børn får prøvet at spille golf i den kommende sæson.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler