lørdag, juli 13, 2024

Flygtningeforening savner kontakt til lokale deltagere

Brug for hjælp til lørdagsarrangementer
Den nye forening for integration for flygtninge i Nørager er kommet godt fra start. Ved dets første lørdagsarrangement i Kig Ind mødte der 30 børn og voksne til fælles samvær. Mest populært var billardspil, bordtennis og legetøj, men der blev også tid en god snak over en kop kaffe.

Deltagerne gav udtryk for deres glæde over de planlagte arrangementerne og lovede, at endnu flere flygtninge vil være med næste gang.  Derfor opfordrer foreningen lokale beboere til at deltage i samværet i Kig Ind. Her er hele øverste etage reserveret til en række aktiviteter. Der er også planlagt bondegårdsbesøg i Kjemtrup.

”De fleste flygtninge taler og forstår et pænt dansk. De har et meget stort ønske om at lære dansk sprog og kultur endnu bedre at kende, samtidig med at de går på sprogskole i Støvring. Derfor vil vi gerne meget hurtigt i kontakt med lokale familier – gerne med børn – som kan blive venskabsfamilier med en flygtningefamilie. De har et stort og akut behov for at øve sig i daglig dansk sprog og høre om danske traditioner og almindelig dansk levevis på lokalt plan”, siger Ellen Christine Vestergaard, Nørager, der er foreningens kontaktperson over for flygtningene.

”Her i min bolig på Roligheden 12 mødes jeg meget ofte med flygtningene og har derfor et godt kendskab til dem og deres familier. Jeg ved efterhånden også, hvad de har brug for af praktiske ting for at få deres dagligdag til at fungere bedre. Det er baggrunden for, at de indsamlede effekter bliver fordelt herfra. Vi har allerede haft den store glæde at have mødt en imponerende offervilje fra både lokale og uden bys beboere, der har skænket alle former for beklædning og fodtøj. Ud over vintertøj til voksne og børn i alle aldre er der også kommet legetøj, køkkentøj og andre hjælpemidler”, tilføjer Ellen Christine.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler