torsdag, april 18, 2024

Ugens film i KINOREVUEN -TORDENSKJOLD & KOLD

 Pressefoto 2 TordenskjoldÅret er 1720. Den Store Nordiske Krig er slut, og viceadmiral Tordenskjold aner pludselig ikke, hvad han skal med sit liv.

Hans kammertjener Kold mener, at han skal slå sig ned og foreslår, at de tager til Hannover for at bejle til den stenrige frøken Norris. De tager af sted, men Tordenskjold har store problemer med at finde sit fokus. Han fester og flirter sig gennem landet og sætter grå hår i hovedet på sin ellers trofaste kammertjener. Kvinderne dåner ved synet af tidens største stjerne, men med kvinderne følger fjenderne, og langsomt trækker mørke skyer op.
Den norskfødte Peter Wessel, Tordenskjold, var det tidlige 1700-tals helt store helt – ikke bare i
Danmark, men i store dele af Europa. Han tjente den dansk-norske konge, og som kun 25-årig blev Peter Wessel adlet af kongen til adelsnavnet Tordenskjold – et navn, der lyder som noget fra en Marvel tegneserie: ThunderShield. Et navn der greb fantasien, vakte begejstring og indgød frygt.

 

MAC_L3A5282MACBETH

Det er fortællingen om en frygtløs kriger og inspirerende leder, der bringes i knæ af egne altopslugende ambitioner og lyster.

Filmen udspiller sig i et krigshærget Skotland, og vi følger en af litteraturhistoriens mest berømte og dragende figurer, som befinder sig midt i krigens inferno.
En spændende gentænkning af Shakespeares udødelige klassiker ”Macbeth”.

Kinorevuen_04_2016

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler