søndag, maj 19, 2024

Gregers Krabbe inviterer inden for

Gregers Krabbe Friskolen er en Grundtvig/Koldsk friskole, der slog dørene op i august 2005, og tæller i dag 97 elever. Gregers Krabbe er også vuggestue og naturbørnehave, hvor der lige nu er 60 børn.

Skolen oplever en stigende interesse fra omegnen, som skoleleder Lars Ø. Overgaard udtaler det: ”I det seneste års tid har flere forældre henvendt sig til skolen og vist interesse for friskoletanken, og måden vi driver skole på. Forældre skal have muligheden for at tage et aktivt valg om skolegangen for deres barn. Derfor inviterer vi indenfor.
Vi ønsker at mødes ansigt til ansigt med potentielle nye forældre og elever, og fortælle åbent og ærligt omkring vores dagligdag”.
Gregers Krabbe Friskolen tilbyder undervisning fra børnehaveklassen til og med 9. klasse, og der sluttes af med folkeskolens afgangsprøve.
”Vi står mål med folkeskolens undervisning, og vælger dét til i folkeskolereformen, som vi synes giver mening. Vi vægter det enkelte barns trivsel højt, og udfordrer det enkelte barn til at udvikle dets potentiale i alle sammenhænge”, fortæller Lars Ø. Overgaard.

I vores kommende børnehaveklasse har vi pt. skrevet 7 børn op, og herudover har flere familier vist interesse for at lade sit barn starte hos os. For vores indskolingsbørn ønsker vi at skabe en rolig og forudsigelig hverdag. De har derfor de samme lærere og pædagoger i en stor del af undervisningen, og flere voksne har også deres daglige gang i skolens SFO, hvilket skaber en tryg hverdag for vores elever. Skoleleder Lars Ø. Overgaard siger: ”En styrke ved at være en mindre skole er, at elever på de forskellige klassetrin leger og samarbejder med hinanden på kryds og tværs. Det være sig både i undervisningssammenhænge som ved fri leg i frikvarterene. Herved styrkes fællesskabet – et stærkt fællesskab som skaber trivsel, som uden tvivl har stor og positiv effekt på elevernes læring”.
Friskolen har et godt samarbejde med HCI – Idrætsefterskolen i Haverslev. Bl.a. foregår fysikundervisningen i HCI’s nye fysiklokaler, og der overvejes om man fra næste skoleår kan få endnu større glæde af faciliteterne på HCI for eleverne på Gregers Krabbe Friskolen. Eleverne kører de 5 km med skolens egen bus, ligesom bussen ofte bruges til at bringe klasserne ud til undervisning uden for skolens.
Annonce Undersøg mulighederne 16 februar 2016

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler