torsdag, juli 18, 2024

Tegn en astronaut

Jeppe Sveistrup Mikkelsen fra Gregers Krabbe Friskolen var meget stolt, da han fik tilsendt en af de fem vindertegninger fra tegnekonkurrencen .
Jeppe Sveistrup Mikkelsen fra Gregers Krabbe Friskolen var meget stolt, da han fik tilsendt en af de fem vindertegninger fra tegnekonkurrencen .

Jeppe Sveistrup Mikkelsen fra Gregers Krabbe Friskolen var meget stolt, da han fik tilsendt en af de fem vindertegninger fra tegnekonkurrencen ”Tegn en astronaut” i forbindelse med Andreas Mogensens rumrejse til den internationale rumstation.

Danske børn fra 0.-3. klasse kunne i forbindelse med opsendelsen af Andreas Mogensen til den internationale rumstation ISS deltage i tegnekonkurrencen. Alle tegninger blev sendt til Andreas Mogensen, som udvalgte de fem tegninger, han synes bedst om. Blandt ca. 400 tegninger blev de fem vindere afsløret i forbindelse med missionen, og efter hjemkomsten fra den internationale rumstation fik vinderne deres tegninger tilsendt med Andreas Mogensens autograf.
Krav til børnenes deltagelse var at tegningerne skulle forestille en astronaut. Det måtte selvfølgelig gerne være Andreas Mogensen, men det behøvedes ikke at ligne ham. Derudover skulle tegningen vise noget af det, Andreas ville opleve, enten under sin træning eller under missionen. Det kunne være træningen i rumcentret på Jorden, opsendelsen af den russiske Soyuz-raket, tilkobling til rumstationen, Andreas´arbejde i rummet eller hjemturen og landingen.

 


Alle elever på skolen har fulgt den spændende mission og alt det forarbejde der har været en stor del af missionen – fra udvælgelsen til astronaut – den fysiske træning til opholdet i rummet – forskningen i forbindelse med opholdet på den internationale rumstation samt vægtløshed og tyngdekraftens påvirkninger.
Konkurrencen ‘Tegn en astronaut’ var en del af projektet ‘Rumrejsen 2015’, som er blevet støttet af Lundbeckfonden, Nordea-fonden og Ellehammerfonden.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler