tirsdag, april 23, 2024

Folkeuniversitets foredrag forår 2016

Midthimmerlands Folkeuniversitet afholder i foråret fire foredrag i samarbejde med lokale kulturinstitutioner.
Grønlands moderne historie – fra koloni til hjemmestyre Her vil forfatter Susanne Christiansen og tidl. adm. direktør i Det grønlandske hjemmestyre Kaj Kleist forsøge at give en forståelse for det moderne Grønland, og hvad fremtiden kan bringe. Hovedtrækkene i Grønlands historie i de sidste 65 år vil blive gennemgået af Susanne Christiansen, og de brændende spørgsmål vil blive besvaret ud fra en grønlandsk vinkel af Kaj Kleist. Udgangspunktet er bogen af Susanne Christensen: Kajs Grønlandskrønike. Informations Forlag. Foredraget finder sted på Skørping Bibliotek, der er medarrangør. Flygtningekrisen i et historisk perspektiv Et af samtidens helt store samtaleemner og udfordringer er den flygtningestrøm som udspiller sig i Europa. Professor ved Institut for Kultur og Identitet, RUC, Garbi Schmidt stiller i sit foredrag skarpt på de grupper af flygtninge som er kommet til Danmark over de sidste 100 år. Hvem var de, hvor kom de fra, hvordan så datidens debat ud, og hvad kan vi lære af historien? – Garbi Schmidts doktorafhandling, ”Nørrebros indvandringshistorie 1885-2010”, er i Politikens anmeldelse omtalt som en milepæl i dansk integrations- og kulturforskning. Foredraget afholdes i samarbejde med Støvring Bibliotek på Støvring Gymnasium.

Kærlighed
Filosof og prodekan for forskning ved Aarhus Universitet Anne Marie Pahuus, som har skrevet om kærlighed, bl.a. i serien ‘Tænkepauser’ og i bogen “De 50 største ideer i historien”, vil tirsdag d. 12. april sammen med os dykke ned i kærlighedens filosofi og i litteraturens fremstilling af kærligheden for at blive klogere på dens betydning for menneskelig lykke og lidelse. Kærligheden kan overvinde alt og give evige sorger. Historisk har den altid fået førstepladsen, som
Kimbrerne
Her vil antropolog, cand.mag. Ulf Tophøj fortælle om kimbrerne, der i jernalderen, godt 100 år før Kristi forlod hus og hjem i Himmerland og begav sig ud på en lang vandring sydpå gennem Europa. I flere år bevægede de sig tilsyneladende planløst rundt, inden de pludselig gik over Alperne og angreb Romerriget. Det skulle de aldrig have gjort. Overleveringen fortæller at 120.000 kimbrere blev dræbt – og resten taget til fange. Men myten om Kimbrerne lever stadig. Foredraget forsøger at rede trådene ud og fortælle kimbrernes historie, der også omfatter Gundestrupkedlen, Borremosefæstningen og Hymersborg. Arrangementet finder sted på Rebildcentret, Se annonce her i avisen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler