torsdag, juli 18, 2024

UGENS FILM I KINOREVUEN

eddieDEN DANSKE PIGE
Lili Elbe bliver født som Einar Wegener og lever
som sådan, indtil Einar møder Gerda på kunstakademiet.
De bliver forelskede, gifter sig og lever begge
som kunstnere – Einar noget højere anskrevet for
sine landskabsmalerier end Gerda for sine portrætter.
Men i deres tætte følelsesmæssige og arbejdsmæssige
samarbejde opstår der en metamorfose for dem begge:
En dag skal Einar stå model for Gerda i en kjole,
og i det øjeblik dukker Lili endelig frem til overfladen.
Efter den første forvirring er Gerda klar til at
acceptere sin elskede for det, hun er, men omverdenen
– selv ikke kunstnerkredsen i København – er
helt så forstående, så parret drager til Paris, hvor
Lilis mod til at bære sin sande identitet inspirerer
Gerda til at finde sin sande identitet som kunstner.
Men tøj, parykker og makeup er ikke nok for Lili, og
med støtte fra Gerda opsøger hun en tysk læge, der
indvilger i fysisk at fuldende forvandlingen.
Med Oscar®-vinderen Eddie Redmayne og svenske
Alicia Vikander som det danske Wegener-par fortæller
”Den danske pige” den sande historie om den
første transperson, der fik foretaget en kønskorrigerende
operation, Lili Elbe. Tom Hooper – Oscar®-
vinder for ”Kongens store tale” – har instrueret filmen,
der til dels er optaget i København.

HIL CÆSAR!
Det er ikke underligt, at Eddie Mannix plages af moralske skrupler. Hans job er at holde Capitol Pictures image skinnende blankt – og gerne glamourøst. Pressen i de tidlige 1950’ere lapper gladelig billederne af stjerner til premiere i sig, men bag kulissen må Mannix sørge for, at den knapt så glamourøse sandhed ikke kommer frem: fordrukne stjerner, letlevende starletter, udenomsægteskabelige affærer – og deres resultater – vold, homoseksualitet og endog kommunistiske synspunkter! Om dagen holder Mannix styr på, at de selvhøjtidelige instruktører arbejder med de kontraktskuespillere, de er blevet anvist, og at religiøse ledere kan sige god for det seneste bibel-epos. Om natten redder han skuespillere fra kompromitterende situationer, betaler folk for at holde kæft … og nu også løsepenge! Studiets største boxoffice magnet Baird Whitlock er nemlig blevet bortført midt i optagelserne til storfilmen ”Hil Cæsar!”, svømmestjernen DeeAnna Moran er gravid – vist nok med en gift mand – dansestjernen Burt Gurney opfører sig højest mistænkeligt, og cowboy-helten Hobie Doyle skal udskifte heste og lasso med smoking og salondrama. Og værst af alt har pressens to sladder-dronninger Thora og Thessaly Thacker hver især fået færten af en delikat skandale. Det er alt sammen en del af jobbet for Eddie Mannix.
Brødrene Coen tager i ”Hil Cæsar!” på en kærlig og munter tidsrejse til Hollywoods storhedstid, hvor skuespillerne var på kontrakt og stort set blev behandlet som studiernes ejendom.

SNIGPREMIERE – EDDIE THE EAGLE
INSPIRERET AF EN DRØM DER BLEV VIRKELIGHED
Oplev den inspirerende feel-good historie om Michael Edwards, der er bedre kendt som ”Eddie the Eagle” – den mest berømte skihopper i britisk historie. Helt fra barn har Eddie en eneste drøm – han vil deltage ved de Olympiske Lege, hvad end det så kræver. Han er ikke særlig atletisk og prøver mange forskellige sportsgrene, før han finder frem til, at skihop må være hans vej til OL. Eddie kaster sig ud i det ene halsbrækkende spring efter det andet, og han når sjældent halvt så langt som sine konkurrenter. Han får hjælp af en tidligere skihopper (Hugh Jackman), og det lykkedes ham at forbedre sin teknik tilstrækkeligt til at kvalificere sig. EDDIE THE EAGLE blev elsket af hele verden for sin ukuelighed, og filmen fejrer den menneskelige ånd og modstandskraft, når den stilles over for ekstraordinært hårde odds og udfordringer. Taron Egerton, som gjorde sin filmdebut i Kingsman: The Secret Service ses i hovedrollen som Eddie the Eagle, mens Hugh Jackman spiller skihop-eksperten Bronson Peary, som hjælper Eddie med at træne op til Calgary Olympiaden.
Glæd dig til en rigtig feel-good film!

BODIL LIVE
Danske lokalbiografer vil lørdag d. 5. marts 2016 kunne slå dørene op for Bodilprisen LIVE: En national livestreaming af Bodilprisen 2016 og en eksklusiv fejring af dansk film med lokale filmfester over hele landet.
Det er med stor glæde at Danske Filmkritikere nu kan offentliggøre, at Danmarks ældste filmpris bliver en landsdækkende begivenhed. I samarbejde med Nordea-fonden vil Bodilprisen 2016 blive live-streamet ud til lokale biografer, så alle danskere kan være med til at fejre de filmpræstationer, der har gjort sig særligt bemærket i årets løb. Ønsket er at bruge Bodilprisen som afsæt til at skabe fokus omkring dansk filmkunst, og den kvalitet den danske filmbranche står for.

Kinorevuen_09_2016

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler