onsdag, maj 29, 2024

65.000 til Haverslev, -hjælp med at beslutte hvad de skal bruges til

Ikke-navngivet-2
På billedet ses fra venstre sundhedsudvalgsformand Annette Søegaard samt de to glade repræsentanter fra Haverslev Anni Hyldgaard og Gitte Hansen.

Forleden blev spændingen udløst, og det var Blenstrup, Rørbæk og Haverslev, som i år hver modtog 65.000 kr. til at gennemføre aktiviteter og projekter lokalt med fokus på sundhed.
Midlerne til Borgerbudget; ”Sundhed for pengene” blev uddelt for andet år i træk – sidste år var det St. Brøndum, Sønderup og Binderup, der hver fik 65.000 kr. – og de fik, på hver deres måde, startet mange lokale sundhedsinitiativer. Onsdag aften fik borgerne i Blenstrup, Rørbæk og Haverslev så endnu bedre mulighed for at leve et ”sundt liv i en sund kommune”, og de topmotiverede lokalområder, kunne næsten ikke vente med at komme i gang med de lokale initiativer.
I Haverslev er det første tiltag allerede planlagt, et borgermøde afholdes i Haverslev Hallen. Mødet starter med fællesspisning, og herefter bliver børnene passet i hallen, mens de voksne skal diskutere, hvad pengene skal bruges til. Gruppen håber på et stort fremmøde, og på rigtig mange gode ideer.
Efter mødet skal man arbejde videre med ideerne, praktik, budget mm, og på et nyt borgermøde, der afholdes i næste måned, kal byens borgere så stemme om, hvilke ideer der skal gennemføres inden for den økonomiske ramme på kr 65.000. Gruppen glæder sig til at trække i arbejdstøjet, og sammen med byens borgere, gøre en indsats for at gøre Haverslev til et endnu bedre og sundere sted at bo.

 

Borgmester Leon Sebbelin begrundede valget af de tre lokalområder, mens formand for sundhedsudvalget Annette Søegaard overrakte pengesækken med de 65.000 kr. til glade lokale repræsentanter fra Blenstrup, Rørbæk og Haverslev, som var mødt op i byrådssalen i Støvring:
– Jeres områder er valgt, fordi det lyser ud af jeres ansøgninger, at I har gjort jer en masse gode tanker om, hvordan jeres lokalområdes borgere kan inddrages i processen, sagde borgmesteren blandt andet.
De tre pengesække vakte stor glæde i de tre lokalområder, hvor repræsentanterne ser frem til at sprede den gode nyhed og komme i gang med at udvælge projekter. Leon Sebbelin rundede aftenen af med at ønske god arbejdslyst og kom desuden med opfordringen:
– I skal nu være med til at gøre kommunens vision om ” et sund liv i en sund kommune” til virkelighed.
Et af Haverslevs fokusområder er at få engageret gruppen af borgerne over 40 i sportslige og andre fællesskaber.
Rørbæk, der også modtog 65.000 kr. vil sparke processen i gang med et borgermøde og ad den vej få ideer til flere lokale aktiviteter under overskriften ”sundhed”, mens Blenstrup vil engagere alle borgere – lige fra de yngste til de ældste og skabe fællesskab og mere sundhed.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler