torsdag, april 18, 2024

Decentralisering af dagplejen

laeserbrev_logoDen 7/3 havde dagplejeforældre inviteret børne og ungdomsudvalget til møde vedr. decentraliseringen af dagplejen. Anders Norup, Michael Portefee P. Lex, Tommy Degn og Peter Bak mødte op.
Vi forældre blev dog ikke klogere på, om hvorvidt at denne decentralisering tager børnenes tarv i betragtning.
1000 tak fordi I tog Jer tid til at møde os – det betyder meget for forældregruppen.
Efterfølgende er der spørgsmål der stadig spøger som jeg mener er nødvendige at få klargjort.
Vi fik gjort meget klart, at selve decentraliseringen af dagplejen er en økonomisk konsekvens af faldende børnetal og et underskud på 2 mio, som man nu endegyldigt ønsker at få sat en stopper for.
Én måde at gøre dette på, er ved at decentralisere dagplejen – dvs udlægge dagplejen i distrikter med kontraktholder fra institutionerne som øverste ledere.
Jeg savner et konkret svar på hvorvidt man rent faktisk kan spare penge på denne model???
Bekymrede forældre slår her fast, at man IKKE ønsker sine dagplejebørn – (læs 6 mdr til 2.11 mdr) i institutioner ved sygdom,ferier og lign. Det er ekstremt vigtigt at pointere at forældrene har foretaget en valg – et valg der adskiller dagpleje fra vuggestuelignende tilstande.
Hvis I vælger at decentralisere dagplejen medfører det den konsekvens, at forældre alligevel ikke har et valg i forhold til pasning af børnene –for det som i starten blev fravalgt, bliver nu trukket ned over hovedet på dem i forhold til gæstepasning.
IMG_5773Er i villige til at udføre denne konsekvens for forældre og børn, set ud fra det perspektiv, at I endnu ikke ved om det er spareplan I er ved at udføre?
Nu vi taler om at vælge…
Vi debatterede ” børneunvierset” i Nørager – et forslag der går ud på at etablere småbørnsgruppe i Nørager. På mødet medgiver I, at en etablering af småbørnsgruppe/vuggestueplads vil få negative konsekvenser for den kommunale dagpleje, idet den vil blive reduceret pga. faldende børn. Ja, det giver forældrene et valg om vuggestue eller privat dagplejer, men de som ikke har netværk til en privat dagplejer – har de noget valg?
Jeg forstår der et stort ønske fra forældre om at skabe et ”Børneuniverset” i Nørager. I samme åndedrag hører jeg Jer sige, at der er et enigt byråd som ønsker at bevare dagplejen -at I helst ikke vil etablere vuggestuer i kraft af de er dyrere at etablere og drift. Jeg er spændt på at høre hvor meget i ønsker at beholde dagplejen – for der er vel ikke plads til begge?

På vegne af
forældregruppen
Stinne Larsen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler