søndag, april 21, 2024

Rikke overtager præsteembedet i Kgs. Tisted, Binderup og Durup sogne

Rikke Visby Wickberg føler sig allerede godt taget imod i området og har kun mødt glade mennesker. -Jeg glæder mig til at komme igang, fortæller hun. Præstegården i Kgs. Tisted er iøjeblikket under renovering så Rikke forventer først at kunne flytte ind i sommerferien.
Rikke Visby Wickberg føler sig allerede godt taget imod i området og har kun mødt glade mennesker. -Jeg glæder mig til at komme igang, fortæller hun.
Præstegården i Kgs. Tisted er iøjeblikket under renovering så Rikke forventer først at kunne flytte ind i sommerferien.

Kaj Møller Kristensen fra Durup, Kgs. Tisted og Binderup menighedsråd fortæller at der netop er ansat en ny præst i sognet. ”Vi har valgt at lade Rikke stå for præsentationen selv”

Mit navn er Rikke Visby Wickberg, og jeg er den nye sognepræst i Kgs. Tisted-Binderup-Durup Pastorat. Jeg er helt nyuddannet fra Pastoralseminariet i Aarhus, men jeg er dog ikke helt grøn (faktisk er jeg blå (spejder)). Jeg har nemlig været i en halvårs praktik hos Lise Palstrøm, der er sognepræst i Veng syd for Skanderborg. Hun er en energisk kvinde, der har lært mig mange ting.
Jeg er en glad, udadvendt og engageret kvinde på 27 år, og jeg glæder mig meget til at møde hele menigheden, når jeg indtræder i mit embede hos jer. Som præst brænder jeg for det daglige arbejde, når hverdagen møder glæde og sorg. Det er også det, jeg har arbejdet mest med i min studietid på Aarhus Universitet – alle de emner, der fylder i dagligdagen og har relevans for kristendommen og kristenlivet i dag. Mit speciale på universitetet handlede da også om at bringe nærvær og håb ind på hospice- og hospitalsafdelinger – både til patienter og familie. Og en prædiken skal handle om det, der rører sig i menneskers liv. Det skal være aktuelt og sætte den lille historie – vores liv – ind i den store fortælling – Guds plan for verden, så vi ser sammenhængen i vores liv. Hvis kirken kun bliver et museum over en mand, der engang gik på jorden – og vandet – er intet vundet. For kirken er bygget af levende stene, dig og mig, og vi bærer evangeliets virkelighed i os. Vi må formidle det glædelige budskab til verden på en måde som er relevant for netop den tid, vi lever i.
Jeg er opvokset ved Mariager Fjord – på sydsiden – og har gået på Vindblæs Friskole og Hobro Gymnasium. Præstegården i Kgs. Tisted ligger også helt centralt mellem mine familiemedlemmer i Aars, Farsø, Skørping og Falslev (ved Mariager). Jeg har altid været en hestepige, og de sidste ti år har jeg dyrket japansk sværdfægtning i Aarhus. Derudover har jeg været spejderleder i ti år i DDS Kongsdal Gruppe og holder meget af spejderarbejdet. Hele ånden i spejderbevægelsen med børn leder børn står mig nær. Jeg har to gange været på pilgrimsvandring i Spanien – men det kommer I nok til at høre mere om i fremtiden.
Rikke afslutter sin præsentation, Jeg er kort sagt en aktiv pige, og jeg glæder mig til at møde jer alle og komme i gang.
I næste uge annonceres tidspunkterne for Rikke´s ordination og indsættelse.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler