lørdag, juli 13, 2024

Traktorer, gedekid og brun sovs

Lørdagens arrangement på Boldrup Museum bød på både gamle traktorer, legesyge gedekid og mange liter brun sovs.

Metrologerne havde i deres prognoser langtidsparkeret en front med regn og blæst over Himmerland, men det viste sig faktisk at blive til en rigtig dejlig forårsdag med milde temperaturer og lidt forsigtigt solskin, da der lørdag blev holdt pløje- og sådag på Boldrup Museum. De gamle traktorer fra Motor- og Traktorklubben Jylland tøffede da også forårskåde rundt det meste af dagen og arbejdede på museets marker, der både blev pløjet, harvet og tilsået.
Dagen igennem kom der er stille strøm af gæster for at opleve forårsstemningen på museet. Gæsterne var en skøn blanding af modne mænd i træsko og store lommer til at varme hænderne i og børnefamilier. De ældre gæster havde for en stor dels vedkommende en stor interesse for og viden om gamle traktorer, hvorimod børnene nok mest havde interesse for museet gedekid og gæslinger, der gladelig lod sig forkæle hele dagen.
Som altid, når der bliver holdt publikumsarrangementer på museet, havde gæsterne god mulighed for at smage på hjemmelavet mad, og der blev da også serveret adskillige liter brun sovs med diverse tilbehør i løbet af dagen.
– Jeg synes, det er gået rigtig godt. Vi var lidt bange for om jorden var for våd, men det er gået fint med markarbejdet, så nu kan vi bare glæde os over et godt arrangement og så ellers håbe på, at kornet kommer godt op, fortæller landmand og medlem af bestyrelsen for Boldrup Museumsforening, Per Rytter.
Kornet, der gerne skulle blive til en bølgende kornmark, vil senere blive høstet, når der afholdes Fåredag på museet og vil siden blive brugt i museets skoletjeneste eller som foder til museets dyr.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler