søndag, maj 19, 2024

Grundlovsarrangement på Sortebakkeskolen

Traditionen tro har Sortebakkeskolen i Nørager festligholdt Grundlovsdag med et stort fælles arrangement for alle skolen elever, forældre, personale og alle interesserede.
Dette på trods af, at Grundlovsdag i år faldt på en søndag.
Rigtig mange havde fundet vej til skolen, og pladsen summede af liv lige fra start til slut.
0.-5. klasserne havde lavet sjove boder, hvor man kunne komme og lege, samt prøve forskellige aktiviteter. Der var fiskedam, enarmede tyveknægte, dåsekast, svampekast, stangfodbold, udendørs airtrack, badminton mm.
Forældre til de syriske børn i skolens modtagerklasser havde lavet smagsprøver af deres nationalretter, som de delte ud, til rigtig mange gæsters store fornøjelse. Der blev talt om mad og kultur, og mange bekendtskaber blev gjort, og forhåbentlig kan det være startskud til at lette den integration, der ligger forud for de syriske familier.
De lokale foreninger i Nørager og omegn havde lavet aktiviteter for 6.-8. klasses eleverne. Det var dejligt at se, at også rigtig mange elever fra 6. årgang på Haverslev-Ravnkilde skole havde valgt at komme og deltage. Der blev spillet golf, floorball, fodbold, beach-håndbold, danset, svedt i fitness, skudt med bue, sprunget på airtrack og trænet crossfit. Der var lagt et kæmpe stykke arbejde i dagen fra de frivillige foreninger, og forhåbentlig giver det ”nye kunder i butikken” efterfølgende for foreningerne.
Gert Rubæk fra Boldrup Museum lavede fuglekasser sammen med alle interesserede, og det blev til en fin samling inden det blev middag.
Rebild Ungdomsskoles Rebild Syd havde taget deres fine gule retro-campingvogn med. Rebild Syd havde haft overnatning for de ældste elever fra lørdag til søndag, så rigtig mange elever kom direkte herfra og til grundlovsdagsarrangementet.
Dagens grundlovstaler var Jeppe Ugilt Hansen, som selv har været elev på Sortebakkeskolen, og som nu er forældre til 3 børn på skolen. Jeppe er selvstændig erhvervsdrivende og samtidig politisk aktiv og medlem af byrådet i Rebild Kommune. Jeppe fortalte sjove historier fra egen skoletid, men ikke mindst, talte ham om Grundloven og de rettigheder den giver alle borgere i Danmark, og de muligheder vi alle har for at præge beslutninger i vores demokratiske samfund.
Dagens musiske indslag var sang, dans og musik, som blev leveret af 2., 4. og 5. årgang samt Kulturskolen i Rebild.
Det var en varm dag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel, og hvor alle hyggede sig på kryds og tværs.
Der er ingen tvivl om, at festligholdelsen af grundlovsdag skal gentages næste år, men idet den falder på 2. pinsedag, så vil tiden vise, hvilken dag og form det bliver.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler