onsdag, maj 29, 2024

UGENS FILM I KINOREVUEN

_B4B2702.dng

The legend of Tarzan

Mange år er gået siden den mand, der engang var kendt som Tarzan, forlod Afrikas jungle til fordel for et civiliseret liv som John Clayton III, Lord Greystoke, med sin elskede kone, Jane, ved sin side.

Nu er han blevet inviteret tilbage til Congo som parlamentets handelsattaché uvidende om, at han blot er en lille brik i en dødsens farlig plan om grådighed og hævn, udtænkt af den belgiske kaptajn, Leon Rom. Men de skrupelløse mænd, der står bag det morderiske komplot, har ingen idé om hvilke kræfter, de er ved at slippe løs.

Historien om Tarzan begyndte i 1912, da den unge amerikanske Edgar Rice Burroughs skrev sin første bog om spædbarnet, der voksede op i junglen og blev til dyrenes og junglens konge, Tarzan. Han nåede at skrive 25 romaner om junglehelten, men skrev også en lang række andre romaner om bl.a. Mars-helten John Carter. Der er lavet utallige Tarzan-film, og det går helt tilbage til 1917, hvor den første stumfilm med junglehelten blev lavet. Burroughs var på mange måder forud for sin tid ikke mindst fordi, at han selv oprettede et firma, der stadig den dag i dag administrerer samtlige rettigheder til Burroughs bøger, film, merchandising, etc.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler