onsdag, maj 29, 2024

Stor generøsitet og vilje til at hjælpe og glæde russiske børnehjemsbørn

Himmerlands Humanitære Forening holder for øjeblikket sin 19. sommerlejr for russiske børnehjemsbørn fra børnehjemmet i Podborki.

Der er i år 16 børn mellem 9 til 14 år i Danmark – 6 piger og 10 drenge. De ledsages af 2 voksne og disses 2½ årige søn. Børnene ankom den 18. juli. Fra den 22. juli til den 3. august bor de hos 9 værtsfamilier.

Bilhuset Haldrup – Randers & Hobro A/S har i år meget generøst stillet en lækker næsten ny bil til rådighed for Himmerlands Humanitære Forening og lederparret. Børnehjemsbørnene, værtsfamilierne og bestyrelsen har stor glæde og gavn af dette. Bilen fra Bilhuset Haldrup – Randers & Hobro A/S betyder, at lederparret ser børnehjemsbørnene mere i løbet af ferien. Dels vil der blive aflagt visitter hos nogle af værtsfamilierne, dels deltager lederparret på flere af værtsfamiliernes private udflugter. Der er her lejlighed til gode snakke samt hjælp til oversættelse og til at forstå børnehjemsbørnenes baggrund. Ligeledes har bilen løst en stor logistisk udfordring for bestyrelsen fortrinsvist i forbindelse med transport af lederparret og deres lille søn, men søndag kunne bilen også bruges, da det var nødvendigt, at en af børnehjemsbørnene blev tilset af en læge. Bestyrelsen har dermed kunne rette fokus på de mange andre opgaver i forbindelse med afvikling af sommerlejren og deres egne feriebørn.

De russiske børnehjemsbørn nyder i det hele taget godt af danskernes gæstfrihed, generøsitet og store vilje til at hjælpe. Alle udgifterne til sommerlejren finansieres af Himmerlands Humanitære Forening ved hjælp af donationer fra fonde, Lions Clubber, Y’s Men’s Clubber, Inner Wheel Klubber, virksomheder og private. Nogle lokale virksomheder sponsorerer mad. Mange familier donerer brugt tøj, fodtøj, legetøj m.m., således at der sendes næsten ½ tons med tilbage til Rusland. Halvdelen til stor gavn og glæde for de andre børn på børnehjemmet.

Børnehjemsbørnene var de første dage på fælleslejr i FDF huset Skrænten i Nørager. Her bød dagene på store oplevelser. Louis Nielsen i Hobro lavede for tredje år i træk en synstest på børnehjemsbørnene og donerede igen briller med valgfri stel til de 3 børn, der havde behov for briller. Børnene var inviteret på køretur af medlemmer af Aalestrup Veteranbilklub. Dette blev en oplevelse for livet! Burger King i Haverslev inviterede alle feriebørn, hjælpere og værtsfamilier på frokost, ligesom alle børnehjemsbørnene fik flotte gaver. Personalet hos Burger King mødte ind i deres fritid for at give de russiske børnehjemsbørn en dejlig oplevelse med lege og servering af mad. Afslutningen af fælleslejren foregik i friluftsbadet i Aars. Også her havde man gæstfri inviteret alle på besøg. Børnehjemsbørnene nød svømmebadet i fulde drag i det varme sommervejr.

n

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler