søndag, maj 19, 2024

Borremose Erhvervsefterskole danner rammen for integrations weekend

globally-connected-word-arrows-around-world-words-planet-earth-to-illustrate-international-relationships-31478266Globally-Connected er et nyt frivilligt initiativ i Danmark. Det har dog rødder tilbage i Syrien hvor det er en ikke politisk fredsorganisation der arbejder med fredsarbejde og aktivt medborgerskab siden 2010.

I 2014 fik de den danske LIVIA pris for deres fredarbejde. Birgit Bønlykke og Ellen Christine Vestergaard fortæller at de nu har planlagt en kursusdag på Borremose Erhvervsefterskole. Her vil ca. 35 syrere og danskere arbejde med at motivere til aktivt medborgerskab. Folk der bor i Nørager og opland er inviteret med til kursusdagene der dog koster kr. 100,-
På dagen er der planlagt en dialogworkshop om værdier, integration, køn og interkulturel forståelse.
Tanken bag programmet er, at skabe en fælles grund og bedre forståelse mellem flygtninge og danske statsborgere i den situation vi står i, hvor så mange har måtte flygte fra deres hjemland og finde nye hjem bl.a. i Danmark. Weekenden skal motivere initiativer og projekter, der kan styrke lokalt og globalt medborgerskab. Vores håb er, at mødet vil føre til nye lokale projekter og/eller inspirere eksisterende initiativer, hvor danskere og flygtninge møder hinanden på lige grundlag – og på en måde hvor alle får mulighed for at byde ind med det de kan. Vores ønske er selvfølgelig, at dette kun vil blive ét arrangement i en længere række, med levedygtighed projektets fremover afslutter Ellen Vestergaard og Birgit Bønlykke.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler