lørdag, juli 20, 2024

Vi er her stadigvæk

john_simested-kro-2
Kroejer John Hansen har nu selv bekostet en række skilte der skal fortæller at kroen stadig eksistere, selvom skilteskoven i begge ender af byen, ikke tillader hans gæster adgang.

Simested er måske lukket for gennemkørsel,
men kroen er åben

Kroejer John Hansen er ikke helt tilfreds med afspærringen af Simested by, der besværliggør adgangen til han kro der ligger midt i byen.

Simested er måske ikke en særlig stor by. Men vejen igennem byen er yderst trafikeret og er stort set den eneste mulighed for trafikanterne hvis de skal imod Aalestrup fra Nørager og Stenild siden.
Byen har det seneste år været under en gennemgribende renovering af ledningsnettet. Først blev der gravet op igennem Simested by pga. fjernvarme sammenlægningen af Nørager og Aalestrup fjernvarmeværker. Det gik nogenlunde smertefrit. Her var det mulig for gravearbejderne kun at nedlægge en vejbane af gangen. Det gjorde at det hele tiden, dog enkelte gange med lidt ventetid, var mulig at komme igennem byen. Herefter er det blevet tid til udbedring af kloakkerne. Det er et mere besværligt projekt der bl.a. involvere opgravning af hele vejbanen i fuld bredde. Vesthimmerlands kommune beskriver selv opgaven som et gravearbejde der vil forstyrre og give gener for byens borgere og de folk der færdes i byen.

Kroejer John Hansen, indehaver af Simested Kro, deltog i borgermødet der blev afholdt før projektets start, da han som selvstændig erhvervsdrivende selvfølgelig var interesseret i at trafikken skulle afvikles så glat som muligt. Han blev lovet at der i god tid ville blive opsat skiltning til kroen, sådan hans kunder vil kunne finde frem til ham.
Mandag den 23. maj begynder arbejdet, det står der på en seddel der er blevet omdelt af entreprenøren inden opstarten. Problemet opstod næsten med det samme. Skiltningen sendte al trafik uden om Simested by. John Hansen mærkede det øjeblikkelig på sin omsætning, de første 3 uger er der ingen skiltning til hans virksomhed, og omsætningen falder i denne periode med 50.000 kroner i forhold til året før. Han kontakter kommunen, skriver direkte til borgmesteren. Mandagen efter står der en mand fra kommunen med hans skilte, John må selv bestemme hvor de skal placeres, han forklarer at der havde været ventetid på produktionen af dem, så de havde desværre ikke haft mulighed for at sætte dem op inden gravearbejdet begyndte.

Hver dag inden kroen åbner kører John Hansen en tur for at kontrollere at skiltene rundt omkring i byen står rigtigt og ikke er væltet ned. Han har efterlyst nogle flere skilte, men de er for dyre at lave og han har derfor selv, hos et lokalt firma, fået produceret en række han kan placere sådan det er mulig at finde kroen. John Hansen fortæller at der i sidste uge var der et selskab der helt opgav at finde ham, De valgte i stedet alle at parkere ved kirken, og herefter gå de ca. 500 meter frem til kroen. Jeg har sendt en pressemeddelelse rundt til de lokale medier med information om at vi stadig er her. Der er flere der har spurgt om vi stadig holder åben, og det gør vi selvfølgelig afslutter John.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler