tirsdag, april 23, 2024

Høstmarked i Tuen trak fulde huse

Vanen tro var det et tilløbsstykke da der i fredags blev holdt Høstmarked i Daginstitutionen Tuen i Haverslev. Det var i år 10. gang der blev holdt marked, og med det flotte sensommervejr som medspiller, blev det igen i år et meget vellykket marked.
Forældre, bedsteforældre, byens borgere og tidligere børn i Tuen flokkedes ved 15-tiden på Tuens legeplads. For 10. gang kunne leder Joan Straarup byde velkommen, og i sin velkomsttale rettede hun en stor tak til personale og børn for den fantastiske indsats der jo går forud for et sådant marked. I år var der også sponsorer der skulle takkes – både Aldi i Haverslev og BB-udlejning i Aars havde sponseret hhv. drikkevarer og popcornmaskine. Da det jo var jubilæum – ja så var der gratis popcorn til alle børn.
Men inden markedspladsen – og popcornmaskinen – skulle indtages, var der optræden af alle børn i Tuen.
Vandpytten (de tre-årige) sang ”Hveden er en vigtigper”, Solstrålen (de fire-årige) sang ”De skøre knogler” og Regnbuen (de fem-årige) sang ”Jeg ved en lærkerede”. Som sidste nummer, var det SFO-børnene der optrådte med et stomp-nummer, hvor de ældste børn i 2. og 3. klasse spillede på trommer – mens 0. og 1. klasse sang.
I foråret lavede børnene et så-projekt. Alle børn i Tuen såede et solsikkefrø og en pralbønne – og så var det ellers bare med at passe godt på planterne. Børnene kunne nemlig være med i konkurrencen om den højeste solsikke, højeste pralbønneplante og længste pralbønnebælg. I år var der pokal til Laura for en solsikke på 3.53 m., Elias havde en pralbønneplante på 5,05 m og Kalle havde medbragt en pralbønnebælg på hele 48 cm. Imponerende at et lille frø kan blive til så store planter!
Spillemændene spillede op til fællesdans og så kunne Joan Straarup klippe båndet over ind til markedspladsen. Her var der vanen tro et stort kaffe- og kagebord, der var forskellige konkurrencer for både børn og barnlige sjæle, over bålet blev der lavet berlinere, og Natur-Karsten havde igen i år sit mosteri med, så der kunne laves en masse æblemost af Haverslevs æbler. I ugerne op til høstmarkedet, havde børnene haft travlt. Der blev bl.a. høstet havre til neg, plukket frugt til marmelader, syltet rødbeder samt lavet saft og pesto. I SFO’en blev der fremstillet nøgleringe og ’stearinbomber’, alt sammen til salgsboden. Hurtigt fik sagerne ben at gå på – der var rift om herlighederne. Indtægten fra salget går til børnenes leg i Tuen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler