søndag, maj 19, 2024

Flere generationer lavede æblemost

Børnene var der, far og mor var der, oldemor var der, morfar var der, faster var der – og moster var der også, endda i hundredevis af liter.

Der var mødt en masse familier op på Boldrup Museum, da der lørdag skulle presses æblemost. Hele dagen strømmede det ind med gæster, som alle havde medbragt deres egne æbler af alskens sorter. De mange kilo æbler blev vasket, raspet og presset i museets æblepressere, og der blev som sagt lavet utallige liter æblemost.
– Jeg aner ikke, hvor meget most der er lavet, men det må vist være rekord for vores årlige arrangement. Der er godt nok blevet knoklet ved håndsvinget dagen igennem, og det er så sjovt, at se hvordan forskellige generationer arbejder sammen om ’mosteriet’, fortæller en af arrangørerne, Mona Søndergaard, fra Boldrup Museumsforening.
De mange gæster kunne efter anstrengelserne ved æblepressen forsyne sig ved det store kagebord, hvor æbler selvfølgelig indgik i alt bagværket.
Efter et travlt efterår med mange arrangementer kan museumsforeningen nu slappe af et stykke tid, før der i sidst i november skal holdes julehygge på museet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler