torsdag, juli 18, 2024

LÆSERBREV: Oplandslisten er med i budgettet

laeserbrev_logoI Oplandslisten har vi i de sidste to måneder i samarbejde med vore medlemmer diskuteret og arbejdet seriøst med budgettet for 2017. Vi har analyseret og opstillet modeller for, hvordan kommunens økonomi kunne se ud i de kommende år. Vi har haft særlig fokus på, at få styrket kerneydelserne på daginstitutionsområdet og folkeskoleområdet. Ældreområdet har ligeledes fået et tiltrængt løft. For os har det været af afgørende betydning, at de forbedrede serviceydelser kommer borgerne i hele Rebild Kommune til gode. Ved at være en del af budgetforliget for Rebild Kommune er det lykkedes på meget tilfredsstillende vis at komme i mål med ovenstående.
På kulturområdet er vi også glade for, at vores 21 forsamlingshuse i hele kommunen nu endelig har fået et tiltrængt løft på godt 0,5 millioner kr. Suldrup får i 2017 bl.a. en multibane og en tilbygning til børnehaven, og i den anden ende af kommunen får Bælum en kunstgræsbane.
Der har, fra både rød og blå blok, været igangsat ideologiske korstog for henholdsvis at sætte skatten op eller fastholde den på det nuværende niveau. Oplandslisten er uden politiske bindinger og har derfor været neutral i denne sag. Til trods for at opgaven lød på at få vendt et underskud på knap 30 millioner kr. til et overskud på 10 millioner kr., følte vi os stadig i stand til at finde finansieringen hertil helt uden skattestigninger. Vi er dog gået med til en skattestigning på 0,4%, som betyder et løft i de kommunale ydelser til gavn for hele Rebild Kommune. I Nordjylland har kun Aalborg Kommune en lavere skatteprocent end Rebild, på 0,1%. Til gengæld er grundskyldspromillen lavere i Rebild Kommune, ligesom erhvervslivet ikke belastes med dækningsafgifter.
Søren Søe-Larsen
byrådsmedlem for
Oplandslisten(J)

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler