lørdag, juni 22, 2024

Emneuge og skolefest på Sortebakkeskolen


Ugen inden efterårsferien er på Sortebakkeskolen blevet brugt på fælles emneuge samt en kæmpe skolefest.

Det overordnet tema for ugen har været ”Naturfagsuge”, hvor 0.-6. klasses eleverne har været sammen på kryds og tværs til udendørs aktiviteter. Der er blevet bygget sandskulpturer, lavet bål, bygget drager, spillet musik på vandflasker, lavet bladguirlander, fremstillet både af træ og papir mm. Eleverne har været meget optagede af processen, og de er gået hjem hver dag med meget røde, friske kinder.

Udskolingseleverne i 7.-9. kl. har også været fokuseret på det naturvidenskabelige, hvor de har øvet sig i den nye arbejdsform, som er et krav med den nye fælles naturfagsprøve i biologi, geografi og fysik/kemi, der indføres fra juni 2017. De har skullet lave egene problemstillinger ud fra et overordnet emne, og det har været meget givtigt for dem, at prøve denne form, hvor fagene alle 3 fag skulle være repræsenteret.

Torsdag aften var der skolefest, hvor der deltog over 1000 elever og forældre. Alle havde taget en portion mad med hjemmefra, som blev stillet an på store tag-selv-borde. Kreativiteten var virkelig stor, så der noget for enhver smag og alder.

Efter fællesspisningen var der boder i klasselokalerne for, hvor forældrerådene i de enkelte klasser havde fundet på sjove lege og aktiviteter, som børnene kunne gå rundt og prøve, og i gymnastiksalen var der stort diskotek, hvor der blev danset til den store guldmedalje.

  1. klasserne solgte kage, chips og sodavand, så de kan få penge i klassekasserne til deres Bornholmertur i 6. klasse.

7.-9. klasse var på nat-løb, hvor de enten kunne løbe runder og tjene point eller gå rundt til poster, hvor de skulle løse samarbejdsøvelser og tjene point. Det endte med at det blev 9.A der løb med sejren.

Ugen blev afsluttet med at udskolingen havde fremlæggelser i deres fælles naturfaglige emne og alle andre elever havde motionsdag. Her var temaet ”Farmer-motion”, hvor der var anderledes aktiviteter såsom at trække en bil, løbe med æg, trille med rundballer, slå søm i og meget andet sjovt.

Alt i alt en super god og anderledes uge, hvor elever lærte nyt omkring naturen, og på tværs af klasserne fik knyttet nye venskabsbånd.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler