lørdag, juli 13, 2024

LÆSERBREV: Enhedslisten indgår i budgetforliget i Rebild kommune

laeserbrev_logoEnhedslisten Rebild holdt søndag aften ekstraordinært afdelingsmøde.
På mødet besluttet Enhedslisten Rebild at indgå i det budgetforlig byrådsmedlem Bent Skovgaard Olsen torsdag aften var med til at forhandle på plads.
Enhedslisten Rebild udtaler følgende:
Vi har en regering, der økonomisk udhuler den kommunale velfærd. Det har Enhedslisten Rebild arbejdet hårdt på at forhindre.
Enhedslisten Rebild arbejder for et budget, hvor fællesskabet og velfærden styrkes. Derfor har vi foreslået skattestigninger samt en opbremsning af anlægsopgaverne. Det mener vi er nødvendigt, når Rebild kommune i perioden 2017-2020 står med budgetunderskud på mellem 25 og 30 millioner kr.
Derfor har Enhedslisten Rebild i budgetforhandlingerne gået efter at sikre øgede indtægter. Det lykkes for os at få skatten hævet til det maksimale beløb Rebild kommune har fået tilladelse til. Det vil sige 17,9 mio. kr. Det er godt for fællesskabet og velfærden. Det er vi glade for. Der er en beskeden skattestigning. Det svarer til at alle betaler ca. 50 kr. mere pr. måned.

Vi er tilfredse med, at der i budgettet er sat penge af til folkeskolerne, daginstitutioner, ældreområdet og de ansatte. Vi er tilfredse med midler til styrkelse af indsats vedrørende landdistrikter, at puljen til forsamlingshuse forhøjes, at der investeres i EGU og IGU samt fortsatte midler til integrationsopgaver.
Vi er tilfredse med en række anlægsopgaver. 100-personers salen i Skørping, renovering af Børnehaven i Suldrup og Blenstruphallen, midler til energirenovering og at det lykkes at fastholde midler til klimastrategi. Endelig er den planlagte cykelsti mellem Skørping og Hellum også fastholdt i anlægsbudgettet.
Budgetforliget indeholder desværre også en række minusser. Det er vi fuldt ud bevidste om. Der er besparelser på driften, som vi absolut ikke bryder os om. Der er anlægsopgaver, hvor vi ville prioritere anderledes.
Skattestigninger og en opbremsning af anlægsopgaver, sikrer velfærden på skoler, daginstitutioner, ældreområdet samt de ansatte. Det er afgørende årsager til, at Enhedslisten Rebild har valgt at indgå i budgetforliget. På den måde viser Enhedslisten Rebild, at vi ønsker, at værne om velfærden i Rebild kommune både i 2017 og de kommende år.

På vegne af
Enhedslisten Rebild
Bent Skovgaard –
Olsen
Byrådsmedlem

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler