søndag, april 21, 2024

Rebild Kommune kan spare ca. 2,1 mill ved udlicitering

tilpasKommunerne i Nordjylland kan tilsammen spare 48,5 millioner kroner om året ved at lade private slå græsset, rydde sne og tømme skraldespande. Særligt Aalborg, Frederikshavn og Hjørring kan hente store besparelser ved at udlicitere, viser en ny analyse
I Aalborg kan kommunen spare 12,8 millioner kroner om året, hvis den lader private stå for at holde gågaden ren, slå græsset i parker og langs vejene og andre vej- og parkopgaver. Frederikshavn kan hente 7,8 millioner ved samme manøvre, og Hjørring kan hente 6,9 millioner kroner.
Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri, der kortlægger, hvor meget eller lidt kommunerne udliciterer på de tekniske områder.
– Det er klart, at en privat virksomhed, som har specialiseret sig i netop vej- og parkopgaver, og som måske endda arbejder for flere kommuner på én gang, har nogle stordriftsfordele, som en kommunal materielgård umuligt kan hamle op med, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland Ole Bæk Pedersen og tilføjer:
– Ved at bede private virksomheder om at give tilbud på en opgave, har kommunen mulighed for at teste, om de får mest muligt ud af borgernes skattekroner, eller om det er på tide at gøre noget andet. Derfor håber jeg også, at tallene her vil åbne øjnene hos politikerne i flere af vores lokale kommuner.
Alle landets kommuner kan tilsammen spare knap 550 millioner kroner, og de 11 nordjyske kommuner kan til sammen spare 48,5 millioner kroner om året ved at udlicitere deres vej- og parkopgaver.
– For borgerne er det jo lige meget, om det er kommunens mand eller en medarbejder ansat i en privat virksomhed, der fx rydder sne. Der er tale om mange penge, som nemt kunne spares og kunne komme borgerne og lokalområdet til gode på andre måder, siger Ole Bæk Pedersen.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler