tirsdag, juni 25, 2024

Rigtig set Hr. Borgmester

laeserbrev_logoBorgmester Leon Seppelin foreslog i forbindelse med budget 2017 at en betalt kaffepause på Rebild kommunes mange rådhuse skulle afskaffes – rigtig godt set. Sådan gik det imidlertid ikke – i stedet blev der sendt en ansøgning om at hæve skatten i Rebild kommune! Mange politikere var overrasket over denne ansøgning da den ikke havde været drøftet politisk. I det før så magtfulde økonomiudvalg hvor den meget tal kyndige borgmester er formand var der meget kort tid før ligefrem enstemmig vedtaget en indstilling om uændret skatte procent i 2017.
Borgmesteren har svaret i et læserbrev at han på et kort møde blev opmærksom på at nogle partier var parat til at hæve skatten – også selvom der skulle betales 75% af en skattestining til staten.- Dem der bare følger lidt med i politik har ikke svært at gætte hvilke partier det var!
Derfor bad borgmesteren forvaltningen sende en ansøgning om skattestigning uden straf. Det kan undre hvad eller hvem der har påvirket borgmesteren til denne ansøgning – er næsten sikker på at den politisk så erfarne borgmester godt vidste at nogle partier bare altid vil hæve skatten.
I ansøgningen om skattestigning skrev forvaltningen bla. at Rebild kommune er i en økonomisk svær situation på grund af flere børn og flere ældre – ikke et’ ord om den betalte kaffepause! Er kaffepausen en gave fra Rebild kommune til en bestemt gruppe medarbejdere? – eller har alle medarbejdere i Rebild kommune en betalt kaffepause? – Hvis ikke alle medarbejdere i en kommune behandles ens kan det være ulovligt ifølge fortvaltningsloven.
Borgmesteren har udtalt at en del chefer fra fortvaltningen sad med ved bordet ved behandlingen af budgettet for 2017 og han føler sig overbevidst om at forslaget om at afskaffe den betalte kaffepause ikke kommer frem igen. Hvis disse chefer ikke vil arbejde i Rebild kommune uden en betalt kaffepause er det bare helt ok.
Nogle politikere der i læserbreve havde undret sig over ansøgningen om skattestigning er med i budgetaftalen for 2017 og forsvarer sig i et nyt læserbrev med at man tryg kan blive gammel i Rebild kommune – selvom de er valgt på et program om at holde skatten i ro- er de med i den meget røde aftale om skattestigning OG MINDRE midler til de FLERE ældre – De“borgerlige” lister der er med i den meget røde budgetaftale for 2017 har et forklaringsproblem!
Er det forvaltningen eller politikerne der bestemmer kursen Rebild kommune?

M.v.h.
Preben Bøgh

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler