torsdag, juni 13, 2024

Ny bog om Vesthimmerland

frederik
Billedet på bogens forside har Søren Christensen selv taget. ”Når jeg har valgt dette foto til forsideillustration, skyldes det, at Kronprinsen her tydeligvis udstråler en glæde og et velvære ved at være ude i det fri” siger Søren Christensen

På tirsdag i næste uge udgiver Vesthimmerlands Kommune en ny bog, der har titlen ”Ud i det fri”.

Bogen, der handler om Vesthimmerland til lands, til vands og i luften er skrevet og fotograferet af Søren Christensen, Nørager, der tidligere har fået udgivet flere bøger om Vesthimmerland. ”Når vi udgiver denne bog, så er for at inspirere endnu flere til at udnytte vore enestående naturværdier mest muligt” siger borgmester Knud Kristensen og fortsætter:
”Der er mange typer af aktivitetsmuligheder, som vore borgere og gæster kan dyrke ude i det fri. Nogle mennesker er mest til aktiviteter i luften som f.eks. svæveflyvning, faldskærmsudspring eller paraglidning. Andre foretrækker de muligheder, som Limfjorden og vore søer og vandløb lægger op til. Bogens forside prydes af et dejligt foto af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen. ”Når jeg har valgt dette foto til forsideillustration, skyldes det, at Kronprinsen her tydeligvis udstråler en glæde og et velvære ved at være ude i det fri, og fordi Danmark vel næppe har en bedre inspirator, når det gælder om med eget eksempel at inspirere folk til at komme ud i det fri og gennem fysisk aktivitet at holde sig i form,” siger Søren Christensen, der har taget billedet under en golfturnering i Gatten.
I bogen lader Søren Christensen 60-70 mennesker fortæller om, hvordan de har glæde af naturen og det at foretage sig noget ude i det fri. Også Regentparrets uformelle besøg på Livø i 2014 er naturligvis med i bogen, og man får en tydelig fornemmelse af, hvordan de kongelige nød en afslappet dag i et af Vesthimmerlands smukkeste naturområder, hvor der bl.a. var lejlighed til at indsamle svampe.
Bogen vil af Vesthimmerlands Kommune blive benyttet som gavebog, bl.a. til initiativtagere og iværksættere af friluftsaktiviteter for herigennem at inspirere endnu flere til at komme ud i naturen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler