torsdag, juli 18, 2024

Tilbage til rødderne i Grynderup og Nørager

Niels Jørgen Thøgersen er her fotograferet foran Grynderup Kirke, hvor han ofte aflægger besøg under sine ferieophold i Danmark.
Niels Jørgen Thøgersen er her fotograferet foran Grynderup Kirke, hvor han ofte aflægger
besøg under sine ferieophold i Danmark.

TV Nord bringer for tiden en serie med titlen ”Tilbage til Rødderne”, hvor man lader en kendt personlighed, der er født og opvokset i Nordjylland, vender tilbage til sin hjemegn.

Og mandag i sidste uge var producenten af serien kommet til Grynderup, hvor fhv. direktør i EU Kommissionen, Niels Jørgen Thøgersen, havde lejlighed til at ”vende tilbage til rødderne”.
Niels Jørgen Thøgersen er født og opvokset i Grynderup, hvor hans forældre drev et mindre landbrug, og han har haft de første år af sin skolegang i den daværende lille skole i Grynderup, men fortsatte så på Aalestrup Realskole, hvorfra han fik sin realeksamen. Som 15-årig flyttede han hjemmefra for at studere på Viborg Gymnasium, hvortil der var tilknyttet et kollegium.
Efter en flot studentereksamen fortsatte Niels Jørgen Thøgersen med at studere statskundskab på Aarhus Universitet, og allerede som 28-årig blev han headhuntet til at blive chef for EF’s Informationskontor i København. Nogle år senere blev han så hentet til Bruxelles for at blive kommunikationsdirektør i EU-Kommissionen.
Niels Jørgen Thøgersen gik på pension i 2005, og sammen med sin kone, Liselotte, flyttede han til Rixensart ca. 20 km syd for Bruxelles, hvor parret lige siden har boet. Men Niels Jørgen Thøgersen har ikke glemt sin hjemegn. Stort set hvert år gælder det et besøg i Grynderup, hvor forældrene ligger begravet, og han har stadig kontakt med et bredt netværk af familie, venner og bekendte.
At Niels Jørgen Thøgersen har et solidt kendskab til sin hjemegn kom bl.a. tydeligt til udtryk, da han i 2007 var guide for en byvandring i Grynderup, som Nørager Lokalhistoriske Forening havde arrangeret. Han viste det sig, at kn kunne fortælle ting fra lokalsamfundet, som de nuværende lokale beboere ikke kendte til.
Derfor kunne Niels Jørgen Thøgersen også præsentere TV-produceren for en række forhold, som han husker fra sin barndom, og hvor han bl.a. havde lejlighed til at møde nogle af sine barndoms legekammerater. Det blev også til en tur til Rebild Bakker, hvor han sammen med sine forældre hvert deltog i Rebildfesten. Desuden havde man valgt at aflægge besøg i Lokalhistorisk Arkiv i Nørager for her at studere nogle af de arkivalier, som fortæller historien om Niels Jørgen Thøgersen og hans familie.
Serien ”Tilbage til Rødderne” bringes på TV Nord Salto umiddelbart efter TV Nords 19.30 udsendelse, og programmet med Niels Jørgen Thøgersen er programsat til begyndelsen af marts.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler