onsdag, juni 19, 2024

Eleverne på Sortebakkeskolen får styr på økonomien

Et af emnerne som Jan Knudsen tager op er digital sikkerhed.
Et af emnerne som Jan Knudsen tager op er digital sikkerhed.

Jan Knudsen fra Jutlander Bank i rollen som lærer.
Elever på Sortebakkeskolen i Nørager får mandag og tirsdag den 13. og 14. marts besøg af en gæst, der normalt arbejder med mors og fars penge og budgetter.
Det sker, når privatkunderådgiver Jan Knudsen fra Jutlander Banks afdeling på Store Torv i Hobro skal gæsteundervise skolens to niendeklasser i privatøkonomi. Besøget er et led i den landsdækkende Pengeuge, der har til formål at højne børn og unges finansielle forståelse, fx ved at vise, at det er vigtigt at lægge budget og have overblik over egne indtægter og udgifter.
For mange unge ender i RKI
”50.000 unge står i dag registreret som dårlige betalere i RKI. Det vidner om, at alt for mange i denne gruppe mangler en basal forståelse for økonomi. Det har store omkostninger for den enkelte og hele samfundet. I bankerne sidder vi inde med en masse ekspertise, som vi gerne vil dele ud af for at hjælpe med at løse dette samfundsproblem”, siger Jan Knudsen fra Jutlander Bank, der glæder sig til at undervise de unge.
Fokus på digital sikkerhed
Som noget nyt vil der i år blive sat særligt fokus på de unges færden på nettet. Eleverne vil bl.a. blive undervist i, hvordan man på sikker vis håndterer sine kreditkortoplysninger og NemID.
”Det kan godt være, at det er bekvemt at have et billede af sit NemID liggende på mobilen, men det er altså ikke særligt klogt. Hvis en hacker får adgang til din telefon, kan han nu lænse din bankkonto eller sågar ændre dit køn i CPR-registret”, nævner Jan Knudsen som et konkret eksempel.
900 skoler deltager
Pengeugen har vokseværk og løber af stablen for fjerde år i træk. Det første år deltog 40 skoler, men år for år er antallet af deltagende skoler vokset støt, og i år er 900 skoler og 750 gæsteundervisere fra bankerne med.
Den danske Pengeuge er inspireret af European Money Week, der finder sted samtidigt i 22 europæiske lande. Alle steder er målet at løfte befolkningens finansielle forståelse og styrke enkeltpersoners evne til at træffe sunde finansielle beslutninger. Her i Danmark er målgruppen primært 7. og 8. klasser, men der deltager også 9. klasser.
Bag Pengeugen, der også afvikles til næste forår, står Finans Danmark, der er den ny samlende interesseorganisation for bank- og realkreditsektoren, og Danmarks Matematiklærerforening.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler