tirsdag, juni 25, 2024

Fri for mobberi på Sortebakkeskolen med ”kongeligt” besøg

Der lægges megen vægt på, at eleverne skal trives på Sortebakkeskolen, og derfor har skolen fået uddannet 2 instruktører i ”Fri for mobberi”, som er et pædagogisk redskab, som gennem samtale, leg, massage og rytmik styrker børnenes trivsel og venskaber.

Afdelingsleder Lotte Aggerholm Pedersen pointerer, at projektet ikke søsættes, fordi der på skolen er problemer med mobning, men for at forebygge og sammen skabe et fællessprog for, hvordan drilleri kan tackles, så det ikke udvikler sig til mobning. Det er vigtigt, at vi hele tiden har fokus på at sikre et trygt og rummeligt børnefællesskab med plads til alle, og at vi skaber en kultur, hvor børn viser omsorg for hinanden, respekterer hinanden, og har mod til at sige fra og markere egne grænser og reagere på uretfærdigheder, udtaler Lotte Aggerhold Pedersen.

Kronprinsesse Mary har været med til at udvikle ”Fri for mobberi” og er en meget aktiv ambassadør, så da projektet skulle ”skydes i gang” på Sortebakkeskolen, blev det markeret med en festlig event, hvor Kronprinsesse Marys stand-in kom på besøg, til stor glæde for alle indskolingseleverne. I sin tale til eleverne talte hun om tolerance, respekt, omsorg og mod, og disse værdier skal lærerne arbejde videre med sammen med eleverne efterfølgende.

Alle indskolingsklasser fik overrakt en Bamse-ven, som skal hjælpe eleverne med at være gode kammerater og passe på hinanden, og festlighederne blev afsluttet med stort kagebord for alle.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler