tirsdag, juni 25, 2024

Nye udstillinger i Kig-Ind i Nørager

Søndag eftermiddag inviterer Nørager Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind til fernisering på en ny og spændende udstilling.
Udstillerne er billedkunstner Vibeke Ranch fra Øster Hurup, Hadsund, og Keramiker Else Rasmussen fra Veddum Hylt, Hadsund.
Vibeke Ranch fortæller om hendes billedkunst, at da hun stoppede som lægesekretær i 2001, begyndte hun med at male. Hendes livsdrøm har altid været at male, og da hun stoppede med at arbejde, fik hun af familien malerartikler, staffeli, bøger m.m.
I første omgang brugte hun det at male som terapi, men det blev hurtig til en livsstil, som siden hen har givet hende en stor livsglæde, energi og livskvalitet.
Og som hun siger: ”Er det sjælens trang, som sætter penslen i gang.” – Som alle kan se, er hendes kærlighed til fugle hendes foretrukne motiv, som hver især fortæller en glad og positiv historie.
Else Rasmussen er uddannet som keramiker på Kunsthåndværkerskolen i Kolding 1997, og startede eget værksted i 1998.
Hun arbejder med stentøj som bliver brændt i el ovn ved 1280 grader. – Teknikkerne er fortrinsvis pladeteknik og støbning. Ved pladeteknikken ruller hun plader ud af ler, som hun skærer ud og bygger tingene op af, bl.a. firkantede vaser og lågkrukker, som hun giver skæve afslutninger, for at gøre dem spændende og unikke.
Når hun støber, laver hun først en model , som hun laver støbeformen af gips over. Herefter hælder hun flydende ler i støbeformen, og lader gibs formen suge vand ud af leret. Efter nogle minutter hælder hun det overskydende ler ud, og hun har dermed en form, som kan arbejdes videre med.
Støbningen bliver bl.a. brugt til krus og skåle med strikket overflade.
Se annonce her i avisen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler