lørdag, juli 13, 2024

Fællesfaglig naturfagsprojekt

I skoleåret der netop er afsluttet, var det første gang, at 9. årgang skulle til prøve i en fællesfaglig naturfagsprøve.

Som en del af forberedelserne til næste års afgangsprøver har 8. årgang på Sortebakkeskolen gennem 5 uger arbejdet med et fællesfagligt naturfagsprojekt i alle deres fysik/kemi, geografi og biologitimer. De har arbejdet sammen i grupper om et selvvalgt emne, og emnerne har været meget forskellige lige fra bilproduktion, bæredygtig produktion af biler, tog og tøj, regnskoven og fældningen af regnskoven, solceller, vandenergi, dyrearter der forsvinder i DK, økologi og konventionel landbrug samt plastikfremstilling, -nedbrydning, -forurening.
Forløbet blev afsluttet med en stor udstilling, hvor mellemtrinnets elever var inviteret til at gå rundt til grupperne for at høre om de forskellige projekter.
Eleverne på 8. årgang havde udvist stor kreativitet og bl.a. lavet film af de forsøg de havde lavet, og andre lavede forsøgene til selve udstillingen.
Mange elever havde sat fokus på problematikkerne med plastik, både det at fremstille det og de konsekvenser plastikaffald har for hele verden. Som forsøg var der fremstillet bæredygtigt plastik af kartoffelmel, glycerin og eddike.
Mathilde Højer Thomsen, Victoria Femhøj Jensen og Kamma Sørensen lavede et spændende forsøg med ”håndholdt saftevand”. De havde udnyttet vandets overfladespænding til at lave emballage til saftevand, så man fik ”saftevanddråber” i hånden, som man bare kunne putte i munden – hvis ikke man så og prøvede det, så kunne man næsten ikke forstå, det kunne lade sig gøre.
Besøget på udstillingen efterlod en med en oplevelse af nogle meget kreative elever, og man kan kun være imponeret over deres store viden og engagement.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler