torsdag, maj 23, 2024

Tæt på 200 til Sankt Hans i Nørager

110 personer til spisning og 175-200 personer til sankthansbål i Nørager.
I anledningen af at Sankthans i år faldt på en fredag forsøgte Nørager Borger- og Håndværkerforening sig med et nyt initiativ – nemlig fællesspisning ved Stationsdammen inden bålet blev tændt.
“Det var oplagt at invitere til spisning nu Sankthans i år faldt på en fredag. Men at så mange mennesker ville bakke op om initiativet, det havde vi vi ikke regnet med. Vi var i alt 110 personer til spisning, hvilket jo var helt overvældende,” fortæller formand for Nørager Borger- og Håndværkerforening Sussi Lem.
“Kort før årets båltale stimlede flere folk til og da årets båltale traditionen tro blev afholdt kl. 20 var vi 175-200 personer samlet,” fortsætter Sussi Lem.
Årets båltaler var i år den lokale byrådspolitiker, Holger Pedersen. Holger lagde i båltalen vægt på de mange frivillige initiativer som spirer i Nørager i tiden. Bl.a. Borgerbudget Sundhed for Pengene, VedligeHOLD, Sundhedshuset, Friplejehjem. “Det er noget vi politikere bemærker”, sagde Holger Pedersen.
Af erfaring fra sidste år, lagde bålet i tørvejr indtil kort før det skulle tændes. Det lykkedes derfor i år at få fint gang i bålet trods det våde vejr i løbet af dagen. Og selvom heksen flere gange forsøgte at undslippe, lykkedes det alligevel til sidst, at få hende brændt på bålet.
“Mange tak for opbakningen! Og også tak til de som trodsede regn og blæst, og hjalp med opsætning og nedtagning af teltet,” afslutter Sussi Lem.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler