torsdag, juli 18, 2024

Haverslev er klar til årets byfest

Arkiv foto fra Rørbæk Byfest 2009

Det er nu 30. gang at Haverslev Prisen uddeles. Det fortæller Tove Hjulmann, der er medarrangør af byfesten.

Hun fortæller videre at det bliver fejret med lidt ekstra festivitas, da alle de tidligere modtagere af prisen vil blive inviteret til en bid brød og en forfriskning lørdag formiddag.
Endvidere vil der lørdag ved middagstid blive sat de helt store sejl til i forbindelse med Haverslev Dysten, som er et nyt tiltag, og det er muligt at deltage i spændende, underholdende og udfordrende aktiviteter for alle byens borgere. Arrangementskomiteen håber og tror på den helt store opbakning, da der er lagt et kæmpe arbejde i at arrangere denne aktivitet.
Om fredagen vil der til familieaften blive offentliggjort hvem vinderen af Årets Haverslevborger 2017 er. De nominerede er:
Per Pedersen, der er er et stort aktiv for hele byen, ikke bare som aktiv spiller i både fodbold, håndbold og badminton, men også som håndboldtræner for stort set alle aldersgrupper. Derudover har han været både formand og kasserer i håndboldklubben. Og ved siden af, har han også haft tid til at være dommer.
Til stor glæde for alle i byen og ikke mindst for lokalhistorisk, har han foreviget utallige begivenheder som byfester, håndbold- og fodboldstævner samt andre aktiviteter i byen.
Per har siddet i bestyrelsen for Haverslev Fjernvarme og været formand i 25 år. Per er stadig aktiv i håndboldklubben, ligesom han er forholdsvis nyvalgt formand i Lokalhistorisk forening.
Lise Sørensen, hun har igennem de sidste år har været “forkvinden” i Medborgerhuset og Lokalhistorisk forening. Hun bruger en stor del af sin tid på de to “institutioner”. Medborgerhuset står altid pæn og rent både inde og ude. Det er Lises fortjeneste at medborgerhuset idag er lejet ud næsten hver weekend.
Mht. Lokalhistorisk forening har Lise brugt det sidste år med at samle info ind til den nye bog om Haverslev Sogn. Hun har besøgt mange privat for at få så mange oplysninger som muligt med i bogen.
Søren Caspersen, han gør en kæmpe stykke arbejde i gymnastikforeningen. Han er træner for flere hold og springer altid gladeligt til og hjælper hvor der er behov. Han slider og slæber med madrasser og trampoliner hver uge når der skal trænes. Han hjælper også altid gerne til ved andre lejligheder som f.eks. når byfestteltet skal sættes op og tages ned.
Børn og unge er glade for ham og han forstår at skubbe lidt til dem så de udfordrer sig selv.
Om lørdagen fortsætter valget. Her dog i kommunalt regi. Der vil blive oprettet en ”Valgbar”, hvor de Haderslevs lokale kandidater til kommunalvalget i november vil stå til rådighed i baren. Kandidaterne er: Peter Hjulmann, Rasmus Rask, Peter Bak, Michael Portefee, Louise Svenstrup, Morten Lundgaard Pedersen.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler