lørdag, juli 20, 2024

Computerspil på skoleskemaet i Nørager

Nu er der ingen grund til at kalde dit barn væk fra computeren når han sidder og spiller. Måske laver han bare lektier.
E-sport er kommet på skoleskemaet hos mange skoler landet over. Også på Sortebakkeskolen i Nørager.
I det nyindrettede e-Sportslokale på Sortebakkeskolen sider 20 drenge koncentreret med blikket mod hver deres skærm. De er i dette år blevet tilbudt e-sport som valgfag 4 lektioner hver anden uge, og der er ingen tvivl om, at her driver lysten virkelig værket.
For nogen er e-Sport en passion, som de dyrker i deres fritid, og derfor et stort plus at kunne dyrke denne interesse i skoletiden. For andre er det et helt nyt felt de bevæger sig ind på, men nysgerrigheden og lysten er ikke mindre af den grund.
Skolen har investeret mange penge i udstyr, og købt lærerkræfter udefra til undervisningen, da det kræver en særlig baggrund og interesse, at kunne undervise i e-Sport. Underviseren er Philip Kroer Færch, der er kandidat i Interaktive Digitale Medier fra AAU, og selv er meget engageret i eSport og computerspilsudvikling. Eleverne skal dog ikke kun bruge tiden på at spille computerspillet CS:GO (Counter Strike: Global Offensive), men også have teoretiske oplæg om spil, kost og motion, og der skal bruges tid på refleksioner over det at indgå i et kollektivt samarbejde, give konstruktiv kritik, evaluere egen og andres indsats og mentalitet og lign. Der er i alt 60 drenge, der i løbet af dette skoleår skal have valgfaget e-Sport, og ud over timerne i skoletiden, så har de også mulighed for at bruge facilliterne en gang om ugen i Ungdomsklubben i Ungecenter Syd, som også har til huse på Sortebakkeskolen. Her er det ligeledes Philip, der guider og hjælper drengene.
Det har naturligvis også været muligt for pigerne på skolen at vælge valgfaget e-Sport, men det har der ikke været søgning til endnu.
Det har for skoleleder Gitte Rubæk været meget vigtigt, at Sortebakkeskolen med valgholdet e-Sport, har fået mulighed for at tilbyde drengene i udskolingen noget, som erfaringsmæssigt også øger drengenes motivation og lyst til at gå i skole.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler