lørdag, juni 22, 2024

LÆSERBREV: Udvikling i Rebilds opland

Holger Pedersen(C)

Det diskuteres ofte om den ene by i Rebild Kommune får mere end den anden. Som byrådspolitiker skal vi sikre en afbalanceret udvikling i både Støvring og resten i den øvrige del af kommunen. Vi har i øjeblikket et boom af tilflytning til især Støvring, så det er helt naturligt, at der her skal være særlig fokus på udbygningen af børnepasning, skoler og infrastruktur. Her må vi heller ikke glemme, at kultur- og fritidstilbud skal udvikles i samme takt.
MEN det er lige så vigtigt, at vi fokuserer på at udvikle oplandet, så bosætningen her kan fastholdes og udvikles. Her er det meget vigtigt, at der i alle byer er adgang til attraktive byggegrunde til boliger. Der skal være mulighed for et bredt udsnit af boligtyper. Det er også meget vigtigt, at der er erhvervsbyggegrunde til håndværk og industri i de mindre byer. Det er ofte her at iværksætterne bor og her deres virksomheder udspringer fra.
I oplandsbyerne er det også vigtigt, at vi bevarer mulighed for børnepasning i nærområdet. Vores skoler skal så vidt muligt bevares, da en skole er et vigtigt omdrejningspunkt for de mindre samfund. Skoler må ikke lukkes af økonomiske grunde, da de negative følger for en by er uoverskuelige. Plejehjemmene skal ligeledes bevares, da det at have mulighed for blive boende i sit nærområde, er en vigtig del at de ældres velfærd. Også i oplandsbyerne er det vigtigt, at kultur- og fritidsfaciliteterne forbedres og udbygges. Ellers er det ikke interessant at bosætte sig her.

Holger Pedersen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler