torsdag, juni 13, 2024

LÆSERBREV: Vi kan ikke fortsætte med at tænke i asfalt og veje

Mange borgere i Rebild Kommune, oplever at det er endog meget svært at komme frem og tilbage i kommunen. Vi er en stor kommune som på hver sin led, er 50 km mellem de yderste punkter. Hvor end vi gerne ville det som politiker, så er det ikke rimeligt at vi bruger løs af skattekronerne på at støtte halvtomme busser der skal køre rundt i kommunens afkroge. Pengene er altså meget bedre brugt på børnehaver, dagpleje, skoler, varme hænder og kærlige stemmer i hjemmeplejen. Dermed så absolut ikke sagt, at vi ikke skal skabe mulighed for alle kommunens borgere at komme rundt ,så man kan få handlet, besøgt venner og familie, komme i skole og komme til læge. Vi må bare finde nye veje som både er billige for kommunens kasse og den enkelte borger.
Vi hos Radikale Venstre, vil gerne fremme brug af fælleskørsel. Vi er mange der hver dag, kører kommunen tynd i egen bil – bare helt alene. Det er da oplagt, at give et lift til andre som skal samme vej – mod en lille betaling. Hvis vi kan se hvor folk skal hen og hvornår, så har vi mulighed for at sige ”Hej – kan jeg ikke komme med dig?”. NT har allerede et forsøg kørende ”Nordensfjord” og faktisk også i Aalborg, hvor man via en lille app på sin telefon, både kan fortælle at man selv kører og hvor man også kan fortælle at man mangler et lift. Af uransagelige årsager, er Rebild Kommune ikke med i denne ordning endnu. Det kan ikke gå for hurtig med at få det op at køre – så at sige – i Rebild Kommune. Til glæde for alle – både den enkelte borger og kommunens pengekasse.

Torsten Andersen
Radikale Venstre

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler