lørdag, juli 20, 2024

Leon Sebbelin fortsætter som borgmester i Rebild

Stemmeprocenterne for årets lokalvalg blev ikke så flotte som i 2013.
Faktisk er det eneste stemmested der har fået flere vælgere til stemmeurnerne, Haverslev, der er steget næsen 1%
Samlet i Rebild, er valgprocenten faldet fra 80,15% til 78,50%
De personlige stemmer har igen i år placeret Allan Busk på en flot 1. plads. Her er han gået fra 1573 til 1776 stemmer. Leon Sebbelin ligger på 2. pladsen med i år 1089 stemmer mod 753 i 2013. På 3. pladsen ligger årets højdespringer, Jeppe Ugilt, der er gået fra 648 personlige stemmer til nu 1038.
Venstre blev, målt på stemmetal, vinder af valget med 4660 stemmer. Herefter følger Den Sociale Fællesliste, hvor stemmeslugeren Allan Busk’s personlige stemmer tegner sig for næsten 2/3 af partiets samlede stemmetal på 2731. Kommunens 3. største parti bliver herefter Socialdemokratiet med 2636 stemmer.
Men stemmetal og personlige stemmer er som bekendt kun en del af et valg. Efter tre en halv times forhandlinger de forskellige partier imellem. Trådte en glad og træt Leon Sebbelin ud fra forhandlingslokalet og kunne melde at De Radikale, Dansk Folkeparti og De Konservative havde indgået en konstituerings aftale der bl.a. gjorde at han kunne fortsætte som borgmester.
1. Viceborgmester bliver Morten Lem fra Socialdemokratiet. Leon Sebbelin kommer i Økonomiudvalget sammen med Morten Lem, Tommy Degn fra Dansk Folkeparti og Holger Pedersen fra De Konservative.
I Børne- og familieudvalget blev Thøger Elmelund Kristensen fra Socialdemokratiet formand. I udvalget kommer også Lene Aalestrup og Tommy Degn. I sundhedsudvalget bliver Lene Aalestrup formand og både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet får en repræsentant. Kim Edberg fra Dansk Folkeparti bliver formand for Teknik- og miljøudvalget. Jeanette Sagan repræsentere De Konservative i udvalget.
Konstitueringsaftalen vagte dog ikke kun jubel. Med et snævert grundlag på kun 13 ud af de 25 mandater føler flere partier at de er blevet forbigået og ikke taget med i betragtning. Jeppe Ugilt, fra Venstre, udtaler bl.a.. at de(venstre) slet ikke blev inviteret indenfor til forhandlingerne.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler