onsdag, maj 29, 2024

Nystartet dagpleje i Rørbæk

Når man træder ind i stuen i hjemmet i Rørbæk, er man ikke i tvivl om, at stedet til daglig danner rammerne for børneliv.

I det store, moderniserede hus fra 1857, der er hjemsted for den nystartede, økologiske dagpleje ”Solsikken”, hænger der fra loftet i spisestuen en gynge af træ, i reolerne er der fyldt med alskens legetøj, og bevæger man sig ud på en af husets terrasser, står kaninen Sylvester i sit bur og venter på et kærligt klap fra et af dagplejebørnene.
Bag Solsikken står 29-årige Amanda Kjøller Brix. Hun er opvokset på Lolland, og med en mor og stedfar, der begge arbejdede som pædagoger, har det at beskæftige sig med børn ligget hende nært i mange år. På CV’et har hun ansættelser i vuggestue, børnehave samt på et socialpædagogisk opholdsted, og ligeledes har hun en uddannelse som salgsassistent i bagagen.
Sammen med sin mand, Peter, der arbejder som styrmand, har hun sønnen Karl på 11 måneder, og hun driver Solsikken med fokus på de værdier, der også er grundpillerne i hendes egen familie: Økologi, udeliv og en anerkendende pædagogik.
Derudover kan hun i løbet af de næste måneder kalde sig certificeret Mindful Dagplejer, som bl.a. giver redskaberne til at kunne støtte børnene i at være i kontakt med sig selv og styrke koncentrationen.
”At være Mindful Dagplejer er bevidst nærvær med børnene. Det giver en ro og en følelse af at være ordentligt tilstede.”, siger Amanda, mens Karl titter nysgerrigt frem over hendes ene skulder fra den bæresele, hun bærer ham i på sin ryg.
Der er endnu et par ledige pladser i Solsikken, og der er altid mulighed for at aftale et besøg, lyder det fra Amanda.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler