torsdag, maj 23, 2024

Nørager Avis er udkommet i 85 år

Trykning af Nørager Avis foretages idag af et stort rotationstrykkeri i Ikast. Herefter fragtes den til en distributionscentral hvorfra den omdeles til buddene.

2018 indledes samtidig med ny distributør til omdeling af avisen

Da Ejlif Andersen startede opbygningen af sin tøjbutik i Nørager, savnede han en måde at annoncere på. Sammen med sin onkel, der var formand for Provinsens Bogtrykkerforening, udgav han derfor i 1930 en juleavis. Det blev forløberen til Nørager Avis.

Nørager Avis går i 2018 ind i sit 85. udgivelses år.
Som områdets mest læste lokal avis vækker den genkendelighed og tryghed hos sine læsere. Det er her man finder information om lokalområdet, hvad der sker, og hvad der er sket. Som en af landets mindste ugeaviser er den tæt forbundet med sine trofaste læsere og annoncører. Vidste du f.eks. at avisen er ejet af borgerne i Nørager og omegn, det sker igennem foreningen Nørager Borger og Håndværkerforening.
Men det er med at holde tungen lige i munden når en lille lokalavis skal navigere i dagens mediebillede. Redaktør for Nørager Avis, Steen Lauritzen, fortæller ”der kommer løbende nye spillere på markedet, opkøb og fusioneringer gør at de helt store aktører sætter dagsordenen, både overfor annoncørerne, hvor de låses fast i aftaler og priserne langsomt skrues i vejret, men også overfor læserne der kun bliver præsenteret for de artikler der er interessante for den helt store læserskare” Steen Lauritzen fortsætter: ”hos Nørager Avis holder vi os på god fod med annoncøren, den lille historie og det lille arrangement betyder også noget. Vi skal tjene det område vi udkommer i og det er her i avisen læseren skal finde den lokale håndværkere, det lokale tilbud samt læse om det sidste arrangementer på skolen eller receptionen ved tømreren”
Nørager Avis er også digital. Avisens hjemmeside, www.norageravis.dk, er besøgt af ca. 1.100 læsere om ugen. Her læses et bredt udvalg af de udgivne artikler. Senest under lokalvalget er et enkelt læserbrev blevet læst over 1.200 gange og flere andre ligge lige op ad.
Omdelingen af Nørager Avis bliver i dag foretaget af PostNord. De har dog med udgangen af 2017 valgt at opsige samtlige aftaler med lokale ugeaviser og distribueringen af Nørager Avis overgår derfor til NordjyskeMedier. Det betyder samtidig at alle ruter bliver lagt om. I yderdistrikterne kan det betyde at nogle ikke længere modtager avisen og at nogle andre pludselig vil modtage den.
”Vi vil, i samarbejde med NordjyskeMedier, hjælpe med at få det til at overgå så gnidningsfrit som mulig, men vi ved allerede nu at der i enkelte områder vil ske ændringer, det er desværre ikke muligt at få områderne til at passe 100% som tidligere” afslutter Steen Lauritzen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler