torsdag, maj 23, 2024

Nordjyderne går i tømrer- og murerlære

Den lokale Tømrermester Sebastian Fogh, har altid 2 lærlinge i firmaet. Når én er udlært er det ikke svært at finde en ny til at overtage pladsen.

En stigning i antallet af uddannelsesaftaler på 25,8 procent i forhold til året før, og et fald i antallet af lærlinge i skolepraktik på 23,9 procent gør formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Krogh Holm glad.
En rigtig positiv udvikling i Nordjylland, mener han
Den seneste opgørelse, som dækker perioden januar-oktober, viser, at der er indgået 175 flere uddannelsesaftaler i 2017 i forhold til samme periode 2016. Antallet af uddannelsesaftaler var 677 i 2016. Det tal er steget til 852 i 2017.Samtidig er antallet af lærlinge i skolepraktik faldet fra 222 i 2016 til 169 i 2017.
– Vi får brug for de nye svende, når de er færdig med deres uddannelse, for der er godt gang i byggeriet i Nordjylland, siger Henrik Krogh Holm og fortsætter:
– Når vi bryder tallene ned, kan vi se, at det går fremad for stort set alle fag. Tømreruddannelsen har en fremgang på næsten 30 procent og færre i virksomhedspraktik, men det er også glædeligt, at flere er kommet i gang med en uddannelse til anlægsstruktør, for virksomhederne efterspørger lærlinge på dette område.
Opgørelsen fra Undervisningsministeriet viser, at antallet af uddannelsesaftaler inden for bygge- og anlæg i perioden januar-oktober 2017 er 6.896. Det er 877 flere aftaler end samme periode året før, og det svarer til en stigning på 14,6 procent.
Denne udvikling skal ses i relation til den generelle negative udvikling blandt erhvervsuddannelser, der viser et fald på 1.936 uddannelsesaftaler. Dermed går erhvervsuddannelserne samlet set tilbage på trods af den fine fremgang inden for bygge- og anlæg.
I perioden er antallet af lærlinge i skolepraktik inden for bygge- og anlægsbranchen på landsplan faldet med 214 elever. I 2016 var der 1.369, i 2017 var det faldet til 1.175. Et fald på 15,4 procent.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler