lørdag, juni 22, 2024

Gratis at få lov at bygge i Rebild Kommune

En opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at den dyreste kommune tager tre gange så høj en timepris som den billigste kommune.

Og i 22 af landets kommuner koster det ikke noget at få behandlet en byggesag  En opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at den dyreste kommune tager tre gange så høj en timepris som den billigste kommune. Og i 22 af landets kommuner koster det ikke noget at få behandlet en byggesag
Selv om arbejdet burde være det samme, så er kommunernes timepris for sagsbehandlingen af byggesager langt fra ens.I alt er der 22 kommuner, som ikke op¬kræver gebyr, heraf Rebild Kommune, 68 kommuner med timepris, heriblandt Vesthimmerlands Kommune med er time pris på kr. 475,- og fire kommuner med fast pris. Fem kommuner opkræver et delvist gebyr, som indebærer, at der er gebyr på nogle typer byggesager og ikke på andre.Hørsholm Kommune har den højeste timepris på 919 kroner, mens Mariager Fjord Kommune har den laveste timepris på 312 kroner.- Timepriserne siger ikke noget om, hvor lang tid, kommunens medarbejdere bruger på sagsbehandlingen. Så hvis medarbejderne i Hørsholm Kommune er tre gange så hurtige til at sagsbehandle, udligner det sig jo, siger direktør Torben Liborius, Dansk Byggeri.- Det er naturligvis mest attraktivt at få bygget i de 22 kommuner, der ikke opkræver gebyr, men under alle omstændigheder må bygherren forvente en effektiv sagsbehandling.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler