lørdag, juli 20, 2024

10 år med ompolstring af gamle møbler

Din Møbelpolstrer fejrer sit jubilæum med åbent hus

Møbelpolstring, kalkmaling, webbutik.
Der er travlt i Tina Hougaards virksomhed i Gl. Nørager.

Idyllisk placeret, på et flot restaureret nedlagt landbrug I Gl. Nørager, lige imellem Nørager og Binderup ligger virksomheden Din-Møbelpolstrer.

Her har en netop nyrenoveret lade givet plads til et 200 m2. stort værksted og tilhørende butik.
Virksomhed og privatliv smelter dog lidt sammen, huset danner nemlig også rammen om familielivet for Tina Hougaard, hendes mand Lasse Vammen og deres 3 børn på henholdsvis 7, 13 og 15 år. En nylig overstået konfirmation kan stadig anes i butikkens værksted og imens Nørager Avis’s udsendte er på besøg er der flere kunder der stikker hovedet ind af bagdøren for at spørge til en opgave, lige aflevere et par stole eller en pude til værkstedet.
Som 21 årig kom Tina i lære som møbelpolstrer på Getama i Gedsted. Her lærte hun håndværket at polstre designermøbler. Den 4-årige uddannelse blev afsluttet i 1999. Herefter fortsatte Tina hos Getamna, nu som svend. Hun havde flair for det med møbler og design. Fritiden gik med at hjælpe naboer og venner med ompolstring og møbelrenovering. Der var ikke meget tid tilovers og i 2007 besluttede Tina sig for at tage springet som selvstændig. Jobbet hos Getama blev sagt op og en del af den gamle lade blev gjort i stand, så der var plads til et 90 m2. værksted. Pladsen blev udnyttet til fulde, og da hun i 2014 begyndte at forhandle en speciel kalkmaling fra Annie Sloan blev pladsen trang. Det krævede virkelig grundig planlægning af få pladsen til at fungere både som værksted, udstilling og butik fortæller Tina Hougaard med et smil.
I 2016 indsendte hun en ansøgning til LAG om hjælp til udvidelse af sin forretning. LAG er EU midler der er tildelt fremme af erhverv i landdistrikterne. Hun blev godkendt og fik lovning på et beløb til hjælp med udvidelsen. Den forreste del af den gamle lade blev nu inddraget og et flot stort 200 m2. lokale tog form. Her er der plads til både værksted og butik. Det gamle værksted bliver nu brugt som lager og opbevaringsplads.
Kalkmalingen fra Annie Sloan var også grunden til at Tina i 2014 oprettede sin webshop. Her er alle de forskellige malingtyper og farver til rådighed. Tina Hougaard forklarer at kalkmalingen er en fantastisk maling til stort set alle projekter. Den kræver ikke afrensning, nedslibning eller lignende forarbejde. Der kan males direkte oven på de fleste materialer. Jeg afholder workshops et par gange om måneden. Her kan folk tilmelde sig og få en grundig gennemgang af malingens kvaliteter og teknikken bag.
Blandt møbelpolstrerkunderne tælles flere kirker. Her hjælper Tina med polstring af bænke, stole og knæfald. I tæt samarbejde med kirkens ansvarlige planlægges farver og mønstre ned til mindste detalje.
For at blive endnu bedre til design og farvestyring er hun fornyeligt gået i gang med en uddannelse til indretningskonsulent. Jeg har allerede flere opgaver inden for design og indretning fortæller Tina og fortsætter; planen er at få en endnu bedre ballast til disse opgaver.
I hjemmet i Gl. Nørager er Tina ikke alene om at være selvstændig. Lasse, Tina’s mand er nu på 2. år indehaver af LV-Svejs. Her er den sidste del af den gamle lade taget i brug. Den er indrettet med smedeværksted. Lasse Vammen løser specialopgaver inden for svejsning i jern og aluminium. Den nyindrettede butik bærer også præg af hans håndværksevner hvor gulvvarme og forskellige rørføringer er lavet i topkvalitet.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler