tirsdag, juni 25, 2024

Hvilsom har forår i plantekasserne

Forår i plantekasserne i børnehaven Sirius

Jubii, så er plantekasserne igen fulde af flotte rabarberplanter og krusende persille og andre spændende planter. Hvert forår bruger børnene i børnehaven Sirius tid på at sætte deres egne kartofler i børnenes egne plantespande, så de kan vande og følge kartoflernes vækst. Senere på sæsonen høstes kartoflerne til de sultne og spændte maver i børnehavens køkken.
I de fælles plantekasser er der plads til at så og plante lidt forskelligt, som alle børn og voksne kan få glæde af senere på sæsonen. Persillen bruges til at peppe frokosten op med og klæder nykogte kartofler. Rabarber koges til marmelade og saft, så børnene kan følge nogle råvarer fra jord til bord.
Her i maj måned besøger børnene ugentligt en lokal skov på de såkaldte skovdage, hvor årstidens skiften følges i den vilde natur, hvor bøgeblade og grannåle og insekter kan duftes, føles og undersøges nærmere. Børnene glæder sig til at tage en nybygget shelter i brug i den nye skovsæson.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler