lørdag, juli 13, 2024

Spis sammen

Flygtningeforeningen håber på mindst
100 deltagere til spise sammen aften eller
100 ventes til spise sammen aften
Foreningen til integration af flygtninge i Nørager opfylder nu de mange opfordringer, som foreningen har fået til at gentage den vellykkede spise sammen aften, der i 2016 samlede op mod 100 deltagere. De var nogenlunde ligeligt fordelt mellem lokale beboere og nydanskere, som flygtningene kalder sig, og der blev den aften skabt adskillige kontakter.
Fredag aften vil et hold syriske nydanskere servere en række arabiske retter ved et fælles arrangement i medborgerhuset Kig Ind i Nørager. De vil tilberede maden i deres hjem og varmer den op i anretterkøkkenet i Kig Ind lige inden serveringen. Der bliver flere retter at vælge imellem, og syrerne vil gerne redegøre for indholdet i retterne. Ved det forrige arrangement fandt de lokale beboere retterne velsmagende og slet ikke så stærkt krydrede, som de havde forventet.
”Fra foreningens side håber vi på mindst lige så mange deltagere som sidste gang. Ganske vist er der en del af flygtningene, der i mellemtiden er flyttet fra Nørager, fordi de har fået fast arbejde andre steder i landet. Men så håber vi, at der kommer så mange flere danskere til vores internationale aften. Hensigten er jo netop at bringe nationerne sammen, og derfor vil vi på hver anden tallerken sætte et dannebrogsflag som en opfordring til, at danskerne blander sig med flygtningene og får en samtale i gang. De er nu blevet ganske dygtige til at beherske det danske sprog”, siger foreningens formand, Ellen Christine Vestergaard, Nørager.
På den måde håber bestyrelsen også, at det lige som i 2016 lykkes, at børnefamilier kan få kontakt med hinanden. Kontakten mellem børnefamilier holder stadig her to år efter, idet børnene kommer sammen og leger med hinanden. Derved er der lagt op til, at der på sådan en samværsaften kan skabes kontakter, der varer ud i fremtiden.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler