søndag, maj 19, 2024

Da Sortebakkeskolen blev til Bakkeby

Mini-samfund var udgangspunktet for emneugen i Nørager

Mandag den 8. oktober 2018 blev en lille ny by skabt i den sydlige del af Rebild Kommune. Den stolte borgmesteren Gitte Rubæk klippede snoren, og satte dermed gang i byens virke.
På kryds og tværs
Den traditionelle emneuge på Sortebakkeskolen skulle i år tage sit afsæt i mini-byen Bakkeby. I byen fandtes både frisør, fitnesscenter, casino, slikfabrik, mejeri, wellness-butik, biograf, reklamebureau, fodboldklub, italiensk restaurant og meget, meget mere. Eleverne var blandet på kryds og tværs af både klasser og alder, så både store og små i samarbejde fik byen til at leve.
– Det er et fantastisk bysamfund, vi har fået skabt. Elever og personale virker så glade og stolte over lige præcis den virksomhed, som de på få dage har fået stablet på benene og som er blevet en del af Bakkeby. Eleverne får hver dag løn. Yder man en ekstra indsats, så bliver man belønnet for det og yder man ikke det forventede, så mærker man også det på lønposen. Så det er kun en enkelt gang, man ikke yder til og for fællesskabet, udtaler skoleleder Gitte Rubæk, som i ugens løb også havde titel af borgmester med dertilhørende borgmesterkæde.
Teater til skolefesten
Som by kulminerede Bakkeby torsdag den 11. oktober, da Sortebakkeskolen inviterede elever, forældre og ansatte til skolefest, så alle havde mulighed for at se de mange spændende værksteder og købe lidt fra bl.a. Genbrugsbutikken, Smykkeværkstedet eller Snedkerværkstedet. En tur forbi Galleriet kunne også varmt anbefales.
Til skolefesten var der ligeledes en teaterforestilling med byens spirende talenter indenfor skuespil og dans. Verdenspremieren løb af stablen kl. 17.15 i Sortebakkehallerne.
– Jeg bliver så glad og stolt, når jeg oplever børn og voksne på tværs af alder og klasser være sammen om noget, som giver glæde og sammenhold på skolen. Næste gang en bette purk færdes rundt på skolen, så kender han pludselig mange elever, som hilser på ham. Det skaber tryghed for eleverne. Og så er en emneuge jo ikke kun skæg og ballade, der er også meget læring for store og små i at skabe sådan et mini-samfund, fortæller Gitte Rubæk.
Motionsdag og efterårsferie
Om fredagen blev Bakkeby lukket ned (og måske åbner den igen til næste år – hvem ved?) og så ventede den årlige motionsdag og efterfølgende efterårsferie. Og det er måske egentlig meget godt, så batterierne igen kan blive ladet op – for det koster lidt på energi-kontoen at holde en by i sving.

Man har hele ugen igennem kunne se billeder fra Bakkeby på Sortebakkeskolens facebookside, og der skal lyde en stor tak, til alle som har bidraget til emneugen med stort og småt!

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler