torsdag, maj 23, 2024

Søndagens tekst uge 46

Søndag den 18. november er 25. søndag efter trinitatis og dagens evangelium står i Lukas-evange¬liet 17,20-33.

Hvorfor er der så meget ondt i verden? Hvorfor gør Gud ikke en ende på al ondskab, ulykke og nød? Det spørgsmål tumler mange mennesker med. Måske især hvis man er blevet ramt af ulykken på en eller anden måde. Og for nogle er det et spørgsmål, der bliver til et ultimatum til Gud: Så længe du tillader al den krig, ondskab, lidelse og sygdom, har jeg ikke brug for dig, Gud!
På søndag skal vi ved gudstjenesterne i folkekirken høre nogle af Jesu ord om netop denne problemstilling. ”Guds rige og Menneskesønnens dag” står der som en overskrift i Bibelen over afsnittet. Det handler om, at Guds rige stadig er usynligt iblandt os, og vi må forholde os til det i tro. Men en dag vil det blive synligt for alle. Det sker på ”Menneskesønnens dag”, når Jesus som Menneskesønnen vil vende synligt tilbage. Det er det, som i trosbekendelsen kaldes: ”Vi tror på Jesus Kristus …. siddende ved Gud Faders, den Almægtiges, højre hånd, hvorfra han skal komme at dømme levende og døde”. Når han kommer, vil hans kærlighed, lys og herlighed fylde alt, og Gud vil gøre en ende på al verdens ondskab, ulykke og nød.
Det er det store evighedsperspektiv over livet og verdens fremtid. Det perspektiv, der kalder på at vi tager imod Guds rige og Jesu frelse som Guds gave og Guds nåde overfor os mennesker, som aldrig kan gøre os fortjent til, at Gud skal give os noget som helst.
Gud ønsker at være midt i vores liv. Ikke for at trænge sig på eller for at tage noget godt fra os – men fordi det er det allerbedste for os. Det er ved at vi giver Gud plads til at være i vores liv, at Guds rige med håbet og modet og tilgivelsen og styrken fra Gud til livet bliver givet til os. At give Gud plads i vores liv er det, som også i kristen sprogbrug kaldes ’tro’. Og når troen omfatter også det, at Jesus er Guds søn og verdens lys og håb og frelser, så er det en kristen tro – en kristen tro, der giver os del i også det nye liv i det evige Guds rige. Der hvor vi vil erfare, at al ondskab, ulykke og nød er overvundet af Guds kærlighed og lys og fred.
Herluf Christensen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler