mandag, april 15, 2024

”Royalt” Nytårstaffel i Nørager

Forsiden af Kig-Ind set fra Øst

Kultur- og Medborgerhuset Kig ind springer ind i det nye år 2019, med en ny og spændende udstilling med to nye dygtige kunstnere.

Derudover bliver ferniseringen også fejret med et brag af et Nytårstaffel, med ikke mindre end et royalt besøg af ”Hendes Majestæt Dronningen” der dog, pga. travlhed, i dagens anledning er portrætteret af en lokal udklædt skikkelse. Efter ankomsten til Kig Ind vil ”Majestæten” åbne ferniseringen og Nytårstaflet med en nytårstale, som især er stilet mod Kulturhuset Kig Ind og den nye kunstudstilling.

De to nye kunstnere, som vil blive fremhævet af” Hendes Majestæt Dronningen”, er patchwork kunstner Irma Mejlby og keramiker Kirsten Larsen.
Irma Mejlby kommer fra Rørbæk og har i mange år deltaget i billedkunst. Hun har hf-eksamen i formning og kunstforståelse, og har undervist ikke bare i disse fag, men også i stoftryk, batik, kjolesyning, patchwork og andre kreative fag. Siden hen er hun også begyndt at male billeder i olie og akryl.
Irma har altid været meget glad for at arbejde med farver. Hun deltog bl.a. i en spændende opgave, hvor hun sammen med to andre, var med til udsmykningen af Sortebakkehallen. Det syntes hun var rigtig inspirerende og sjovt.
Irma har lavet et væld af flotte patchwork tæpper/stofbilleder, som i de næste par måneder, kommer til at pryde væggene i Kig Inds store sal, til sammenligning med Gobelin tæpperne i riddersalen på Christiansborg. Hun glæder sig til at vise tæpperne til alle og især til ”Hendes Majestæt Dronningen”, som jo også selv har en stor kunstnerisk åre udi skabelsen af diverse store flotte tæpper, kåber m.m.

Keramiker Kirsten Larsen kommer fra Aalestrup. Efter at hun gik på pension, fik hun omsider tid til at leve sin keramik drøm ud, og har efterfølgende deltaget i en del kurser, bl.a. på Aarhus Kunstakademi.
Kirsten elsker at eksperimentere og prøve nye ting og hun både drejer, støber og håndbygger. Hun arbejder med forskellige ler typer og brænder både i el ovn og raku ovn. Hun holder mest af at lave brugsting, især små krukker.
Efter en tur til USA i 2015, hvor hun kørte igennem imponerende Nationalparker, blev hun meget optaget af bjerg strukturer og farver, og dette har Kirsten siden forsøgt omsat i store flotte krukker, som bliver sprøjtet med sinterbegitninger.

Al denne spændende keramik vil uden tvivl vække ”Hendes Majestæts Dronningens” interesse, idet hendes nu afdøde Prinsgemal også var en ualmindelig dygtig formgiver udi bl.a. flotte keramiske krukker og skulpturer.
I dagens anledning har Kig Ind fundet den røde løber frem. Kom og vær med til at modtage ”Hendes Majestæt Dronningen” søndag eftermiddag. Kig Ind er vært ved et glas boblevin og kransekage.
Se annonce her i avisen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler