torsdag, juli 18, 2024

Gamle traktore i Aars Nu for 10. gang

Når Messecenter Vesthimmerland slår dørene op til Veteran Traktor Udstilling er det tiende gang det sker.
Alle gange har det været i samarbejde med Motor og Traktor Klubben ”Jylland” s Region Himmerland.
De har i år valgt roemaskiner som tema på udstillingen, roearealet er i løbet af de sidste 30 år blevet kraftigt reduceret, men der findes stadig masser af maskiner fra dengang roerne var en stor og vigtig afgrøde i landbruget, og der er rigtig mange der mindes tiden med arbejdet i roemarken, som det bedste og sjoveste sæsonarbejde dengang.
Ud over de mange roemaskiner kommer der også et bredt udsnit af traktormodeller fra de sidste ca. 100år, der vil være mulighed for at købe nye og brugte reservedele til de gamle traktorer og maskiner eller måske også en hel traktor med plov.
Der er foreninger og museer der udstiller, man kan få graveret billeder af traktorer i ølglas og købe instruktionsbøger og brochurer, samt ikke at forglemme alverdens forskellige modeltraktorer. På messen findes også en legeplads til de mindre børn.
Åbningstaler bliver i år en af Traktorklubbens stiftere, nemlig John W Jensen fra Trustrup. Ud over et stort arbejde for klubben har tilfældigvis også engang været traktorfører på Overgaard Gods, og der kørt med en af dette års udstillede traktorer, det er en Fiat 513R Tandem som stammer fra Overgaard og en den eneste af sin slags i Danmark.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler