lørdag, juni 22, 2024

Karsten ”Kortbuks” underviste i podning Boldrup Museum lagde lokaler til det populær kursus

På Boldrup museum kunne man endnu engang konstatere, at Karsten ’Kortbuks’ Hansen er en særdeles populær herre, når det handler om at pode sine egne æbletræer.

Torsdag aften var der således samlet knap 50 gæster fra nær og fjern på det lille museum i Rebild kommunes sydligste hjørne, og der måtte findes ekstra borde og stole frem fra gemmerne.
Efter en underholdende introduktion til podningens finesser gik de entusiastiske gæster i gang med grundstammer, podekviste, elastikker og podevoks, og da aftenen sluttede var der blevet lavet masser af æble- og pæretræer af alle mulige sorter.
– Jeg tror, kurset er blevet afholdt fem år i træk, og hvert år snakker vi om, om vi skal lave forhåndstilmelding, men det viser sig altid at komme til at passe så nogenlunde. Der har godt nok været fuldt hus i aften, men stemningen har været god, og folk har hygget sig, så jeg er helt sikker på, at vi prøver igen næste år. Mange af gæsterne har faktisk været med i flere år efterhånden, fortæller arrangør, naturvejleder Gert Rubæk, Boldrup museum, der også med glæde kunne konstatere, at der ikke blev brug for den førstehjælpskasse, der ellers ofte har været nødvendig, når først æbleentusiasterne er gået i gang med rosensakse og skarpe knive.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler